Bergs Kapellenfestival10-jarig bestaan + Bergen op Zicht

Ze hadden hun eigen feestje; Looporkest De Leutige Krabben organiseerde al weer voor de tiende keer het Bergs Kapellenfestival. De bands die uitgenodigd waren om deel te nemen hadden de boodschap dan ook goed begrepen want ze maakten er ook inderdaad een echt feestje van. En dat zag je ook aan het publiek dat zichtbaar genoot van al dat spektakel. 

Hoe de band het voor elkaar krijgt is een raadsel, maar al weer hadden ze mazzel met het weer. Het was warm en droog, haast broeierig, en later in de middag trok de hemel helemaal open. Het massaal aanwezige publiek wist de vier locaties goed te vinden: bij Café Thalia, op het Gourvementplein, De Grote Markt en het Beursplein. 

Jong en oud, gezinnetjes of opa’s en oma’s met kleinkinderen; allen wisten ze maar wat graag een plaatsje op de terrasjes te bemachtigen, bestelden een drankje en lieten de bandjes aan zich voorbij komen. De muziek was in niets te vergelijken met wat een dweilbandje tijdens de Vastenavend laat horen. Dit waren doorgewinterde looporkesten die uit alle streken van Nederland naar het Bergse getogen waren.

Wie trouwens langs de Vismarkt of de binnentuinen van 't Markiezenhof kwam zag daar allerlei stands staan waar verenigingen en organisaties zich presenteerden aan het publiek. Het was immers Bergen op Zicht, en dat hield in dar er allerlei demonstraties en informatiestands waren. Voor de bewegende mens, de culturele mens, die personen die handig zijn met de handen en de muzikale mens waren er veel mooi nieuws te ontdekken. Maar ook waren er veel sociale organisaties present. Kortom het was een druk weekend.