“Hoi Sonn, in navolging op het succes van vorig jaar houden we ook dit jaar weer een Boeren Picknick bij ons.” Wist Sietske Ridders me te vertellen. Daar moest ik meer van weten.

Zondag 28 september zijn we weer welkom op het erf van tuinderechtpaar Peet en Elza de Krom. Om klokslag 12:00 uur zal Peet op zijn boerderij de Kromme Lepel de middag openen met een woordje aan de bezoekers. Ook vorig jaar liep ik Sietske tegen het lijf. Ze is nog even enthousiast. “We gaan de volledige opbrengst van de picknick weer aan een goed doel besteden.” Ik kijk met plezier terug op een jaar geleden. Mensen die gezellig gezeten op een deken van een overheerlijke picknick genoten. Ieder zocht zijn eigen plekje nadat ze eerst door boer Peet waren rondgeleid en tekst en uitleg kregen over het biodynamisch boeren. Dat zal ook dit jaar weer gebeuren want het is een bijzondere manier van landbouw voeren waar in Nederland slechts een 150 boeren zich op richten. Het is een leven waarin kunst mesten vermeden worden en waarbij de landbouwgrond op een zo’n natuurlijk mogelijke wijze wordt bewerkt om ze optimaal te houden. “Je hoeft niet eens je eigen lunch mee te brengen want die kun je bij ons bestellen; een lekkere biologische picknick lunch. En net als vorig jaar kost een plekje zes euro.” Uit ervaring weet ik dat je ook je eigen lunch kunt meenemen, dus je kunt thuis alles voorbereiden. Sietske meldt me dat er weer een minimarkt is met allerlei biologische producten. Vorig jaar zag ik kazen, diverse broden, allerlei soorten jam, worsten en nog meer van dat lekkers. Ook waren er de nodige lekkere fruitige drankjes. “En natuurlijk hebben we ook weer een leuk bandje dus je hoeft je niet te vervelen.” Later verneem ik dat het de akoestische muziek van Hobo’s Hope is die de mensen zal bezig houden. Trouwens, voor de bezoekers, Tuinderij De Kromme Lepel ligt aan het Laageinde 20 te Bergen op Zoom. Dat is parallel aan de A4 richting Steenbergen. Neem vooral ook de kids mee want zo’n buiten picknick is behalve erg leuk ook leerzaam, en als het net zo gaat als vorig jaar kun je misschien wel met een huifkar een rondritje maken. “Ik hoop dat het net zo gezellig druk wordt als vorig jaar.” Hoor ik Sietske nog zeggen. Voor meer info; Sietske Ridders, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-2332 7222

Goede doel

Het goede doel waar de opbrengst van de Boeren Picknick naartoe gaat, Stichting Grondbeheer, heeft alles met deze gezonde grond te maken. Stichting Grondbeheer zet zich in voor het behoud van biodynamische landbouwgrond in Nederland. Dat doen ze door biodynamische landbouwgrond van boeren aan te kopen, te beheren, te verpachten aan biodynamische boeren.

Een heuse boerenpicknick zorgde voor gezellige taferelen vorig jaar.