De gemeente Bergen op Zoom nodigt alle sportliefhebbers uit om op vrijdag 12 december naar het Sportgala Bergen op Zoom in Schouwburg De Maagd te komen voor een feestelijke sportavond. Het gala wordt opnieuw hét sportfeest waar onze sporters worden geëerd. De voorbereidingen voor deze avond zijn in volle gang en de inschrijftermijn is geopend.

Sporter met beperking

De Commissie Sportverkiezingen hoopt dat veel sporters en teams een bijzondere sportprestatie worden aangemeld in de categorie sportvrouw, - man, - ploeg, seniorsporter, vrijwilliger van het jaar en de Christ van Wijk Aanmoedigingsprijs. Dit jaar wordt een winnaar gekozen in de nieuwe categorie sporter(s) van het jaar met een beperking. Aanmelden van kandidaten kan nog tot 1 november.

 

Gala

De ambitie van de commissie is om er opnieuw een mooie avond van te maken met een mooie mix van sport, cultuur en amusement. Maar natuurlijk blijven de sporters en hun prestaties het belangrijkste element van de avond. Na drie succesvolle jaren in Gebouw T kreeg de organisatie de kans om samen te werken met ZuidWest TV, CKB en Stadsschouwburg De Maagd. Die kans is met beide handen aangegrepen. Naast een nieuwe locatie is ook direct de naam van de sportverkiezingen veranderd in Rabo Sportgala Bergen op Zoom. Daarmee krijgen de verkiezingen een officiëler, chiquere en feestelijkere uitstraling.

Sportstad

Naast een gezellige avond waar sporters elkaar kunnen ontmoeten heeft de verkiezing ook een ander maatschappelijk belang. Het winnen van de sportprijs en de daarmee verbonden ambassadeursfunctie dient sportstimulerend te zijn voor anderen. Daarnaast wil de commissie de stad nadrukkelijker neerzetten als sportstad met vele aansprekende sportevenementen in de afgelopen jaren.

 

Aanmelden!

Alle sportverenigingen hebben onlangs een brief ontvangen. Iedereen mag kandidaten aanleveren. Dat kan via de website www.sportverkiezingenboz.nl. Inwoners van de gemeente Bergen op Zoom die geen lid zijn van een plaatselijke vereniging en die menen in aanmerking te komen voor een titel of prijs kunnen zich ook aanmelden. De kandidaten die worden aangemeld moeten de prestaties hebben geleverd tussen 1 november 2013 en 1 november van dit jaar. De genomineerden worden half november door de commissie bekend gemaakt.

 

Programma

De avond begint om 20:00 uur. Schouwburg De Maagd is open vanaf 19:30 uur. De prijzen zullen worden uitgereikt door speciale gasten. Het gala wordt op 12 december live uitgezonden op ZuidWest TV.

 

Commissie Sportverkiezingen Bergen op Zoom

De commissie Sportverkiezingen kiest jaarlijks de sportvrouw, -man, -ploeg, sporter(s) met een beperking, seniorsporter en vrijwilliger van het jaar en moedigt een sporter aan met de Christ van Wijk Aanmoedigingsprijs. In 2014 voor de 38e keer. De verkiezingen zijn in 1976 voor het eerst georganiseerd. De commissie bestaat uit zes personen en is geïnitieerd door de gemeente Bergen op Zoom om de sporttitels in Bergen op Zoom te bepalen en de uitreiking te organiseren. De commissie werkt met subsidie van de gemeente en met bijdragen van sponsoren. Het winnen van de sportprijs en de daarmee verbonden ambassadeursfunctie dient sportstimulerend te zijn voor andere (potentiële) sporters.