Stichting Live@Zoom verhuist met Bergs Bluesfestival naar Gebouw T

Op zondag 12 oktober is het weer zo ver: kwaliteit blues in Bergen op Zoom. De 6e editie van het Bergs Bluesfestival is dit jaar in Gebouw T in Bergen op Zoom. Stichting Live @ Zoom biedt zoals elk jaar een gevarieerd programma aan voor alle blues liefhebbers! Dit keer met top bluesacts uit Nederland, en één uit Engeland!

 

De zaal gaat open om 15.00 uur voor de aftrap van dit heerlijke, jaarlijkse bluesfestival op de 2e zondagmiddag van oktober…..

 

Jan de Bruijn en Ralph de Jongh

Speciaal voor deze middag zijn deze twee rasartiesten bij elkaar gekomen en zullen voor verassingen zorgen in het Bluescafé in de foyer van Gebouw T. Zij openen het festival om 15.30 uur. Zorg ervoor dat je op tijd bent, want zij gaan spetteren!!

 

Zanger-gitarist Jan de Bruijn (Rijsbergen, 1958) speelt al meer dan vijfendertig jaar uit het hoofd en uit het hart. Recht uit het hart.

In de jaren tachtig is dat The Crew, een ijzersterke rhythm & blues formatie waarmee Jan jarenlang een toonaangevende rol speelt in het internationale clubcircuit.

Jan gaat steeds meer zelf muziek schrijven en begint een eigen band; hij noemt een selecte groep rockmusici naar hemzelf.

Jan de Bruijn heeft zich in al die jaren ontwikkeld tot een podiumkunstenaar die als geen ander verschillende talenten en kwaliteiten herbergt: een goede gitarist, een uitstekende zanger en een onvermijdelijke persoonlijkheid op toneel. Niet voor niets deelde hij tot nu toe podia en studio’s met vele bekende artiesten. Mei 2013 komt de langverwachte cd “The long way home” uit. Dit album word omschreven in de media en door vakbroeders als “het beste wat Jan tot nu toe heeft gemaakt”. Weer een nieuwe weg in met een nieuw geluid !!

De blues stroomt koninklijk door de aderen van Ralph de Jongh. Als kind was Ralph een slechte slaper, wat hij deed was met een radiootje onder de dekens blues luisteren en zong mee tot de zangvogels het ‘s ochtends van hem overnamen. Op 14 jarige leeftijd kocht Ralph van zijn eerst verdiende geld zijn eerste gitaar. Na een aantal gitaarlessen gaf zijn gitaarleraar het alweer op. Ralph was inmiddels beter geworden dan zijn leraar.

In 2004 werd Ralph opgepikt door niemand minder dan Harry Muskee, die Ralphs talent erkende en werd geraakt door zijn muziek. Muskee nam Ralph mee op tournee als voorprogramma van zijn Cuby & The Blizzards, waarmee hij een grote groep trouwe fans vergaarde. Het ging uitstekend met de carrière van Ralph, zowel solo als met zijn band Crazy Hearts, wordt Ralph tot winnaar van de Dutch Blues Award 2011 voor Beste Vocalist gekroond. Maar ineens verdwijnt Ralph de Jongh eind 2012 uit beeld. Een fysieke burn out luidt het commentaar, later bleek het een post viraal syndroom te zijn. 2013 was een slecht jaar voor Ralph, maar hij is een vechter en kondigde onlangs zijn come back aan! Een nieuw album en een nieuwe tour!

Sugarboy & The Sinners

De Nederlandse band Sugar Boy & The Sinners brengt de blues terug bij het grote publiek. De energieke live shows van de band leverde hen een stevige reputatie op bij oude bluesfans én bij jong festivalpubliek. Hun stijl is een moderne mix van klassieke blues met Soul, Funk en Rock 'n Roll. Met deze gevarieerde sound verdiende festival plekken met acts als Robert Cray, The Fabulous Thunderbirds, Gov't Mule, Status Quo en Walter Trout.
Al toert de band pas sinds 2010 professioneel, Sugar Boy en de Sinners hebben al opgetreden op festivals en podia in België, Duitsland, Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten. Het langverwachte debuutalbum werd uitgebracht in januari 2014 (met een release party in de wereldberoemde zaal Paradiso in Amsterdam).


Chantel McGregor (UK)

Chantel McGregor ging naar de Leeds College of Music, waar ze een aantal prijzen behaalde. Ze is op weg naar een grote carrière in de Britse en internationale blues scene.
In 2011 werd ze verkozen tot "Young Artist of the Year" op de British Blues Awards en in 2012 werd ze verkozen tot "Best Female Vocalist 'op de British Blues Awards. In 2013 won ze twee categorieën, "Guitarist Of The Year" en "Best Female Vocalist ', op de British Blues Awards en won opnieuw de" Guitarist Of The Year "categorie in 2014.
Haar debuutalbum "Like no other", uitgebracht in 2011, werd geproduceerd door Livingstone Brown,  die heeft gewerkt met artiesten als Ed Sheeran en Corinne Bailey Rae.

Programma zondag 12 oktober

15.00 uur                            Zaal open

15.15 - 16.00 uur              De Bruijn & De Jongh

16.00 - 17.15 uur              Sugarboy & the Sinners

17.15 - 18.00 uur              De Bruijn & De Jongh

18.15 - 19.45 uur              Chantel McGregor

 

Tickets: €12,50 voorverkoop: www.gebouw-t.nl, €15,- aan de kassa

informatie: www.liveatzoom.nl en www.gebouw-t.nl