SIEB pakt uit - Overdonderend was het klassieke schoon in Bergen op Zoom.  Al vanaf vrijdag was ook de Theodorushaven het toneel van een bijdrage aan zowel het landelijke monumentenweekend, maar meer nog de lancering van het tweede boek van SIEB:  ‘Bergen op Weg’; een boek dat de geschiedenis van transport en logistiek terug op de kaart zet. Het stuk van transport over het water werd waardig vertegenwoordigd door prachtige klassieke boten. 

Fraaie oude vehikels waren te vinden op De Grote Markt, het Markiezenhof waar allerlei koetsen te vinden waren, en de gedempte haven waar ook een aantal prachtige transport wagens te vinden waren. Het publiek liet zich maar wat graag lokken door al dit monumentale fraais. Het leuke was dat vooral de jeugd enorm aangetrokken werd door al deze oude technologie. 

SIEB, of wel Stichting Industrieel Erfgoed Bergen op Stoom, had geen beter moment uit kunnen kiezen. Niet alleen werkte het weer mee, maar ook het landelijke thema ‘Op reis’  van de monumenten dagen deed een nadrukkelijke duit in het zakje als het gaat om de promotie van het tweede boek van SIEB  dat afgelopen vrijdag in de hal van Meeus, in het programma van M2, officieel aan burgemeester Petter werd overhandigd.