Een bijzonder optreden op de Kleine Binnenplaats van Het Markiezenhof, drie verschillende koren krijgen het derde weekend van september een podium. Vrijdagavond 19 september zingt About Music, op zaterdagavond 20 september treedt het Borgvliets Gemengd Koor op en zondagmiddag zingt Bellezze Vocali. ‘s Avonds wordt er gezongen van 20.00 tot 22.00 uur en op zondagmiddag van 14.30 – 16.30 uur.

De drie ensembles brengen een verrassend repertoire, ze hebben elk hun eigen sound en genre. Het veelzijdige stadspaleis, met de intieme binnenplaats, leent zich uitstekend als podium voor muziekuitvoeringen. Het publiek kan 3 avonden genieten, kaarten zijn te koop voor €5,-  (inclusief pauzedrankje) of €12,50 voor een passe-partout bij de receptie van Het Markiezenhof.

 

About Music

De Vocal Group ‘About Music’ geeft vrijdag 19 september een concert, speciaal voor de liefhebbers van vocale krachtpatserij! ABOUT MUSIC staat voor het intens beleven van pure goudeerlijke zang. Geen versterking, geen techniek, alleen de stemmen zorgen voor 'klankkleur'.

De groep is in maart 2012 opgericht naar een idee van Heleen Bout. Een kleine groep enthousiaste vocalisten, die met hun geoefende en kleurrijke stemmen een gevarieerd en

origineel repertoire ten gehore brengen, kwaliteit en plezier staan voorop. Zij hopen u van harte te mogen verwelkomen en u te kunnen verrassen met en te laten genieten van een vernieuwd repertoire.

 

Borgvliets Gemengd Koor

Het Borgvliets Gemengd Koor bestaat uit 50 enthousiaste leden en is opgericht in 1968.

Het repertoire van het vierstemmige koor bestaat uit verschillende muziekstijlen, van modern, klassiek, musical, film en licht klassieke muziek.

Dit alles onder muzikale begeleiding van dirigent Peter Goedbloed, Hikmet Bilalov speelt piano. Ze treden regelmatig op in Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Zaterdag 20 september zingen ze op de Kleine Binnenplaats.

 

Bellezze Vocali

Zondagmiddag treedt Bellezze Vocali op. Eline Delis en Petrian van den Eijnden vormen samen het klassieke duo Bellezze Vocali. Al tien jaar lang brengen zij op eigentijdse wijze, met af en toe een komische noot, concerten met opera- en operette aria’s. Regelmatig worden zij uitgenodigd om een concert te verzorgen. Deze keer verzorgen zij een concert in de het Markiezenhof. Deze geschoolde dames worden bijgestaan door de professionele tenor en fluitist Renaat deckers en de semi-professionele bas karel Sieben.

Zij brengen aria’s en duetten van Bellini, Cataloni, Gershwin, Halevy, Handel, Humperdinck, Lehar, Mozart, Offenbach, Pergolesi, Puccini,Rossini en Verdi. De vaste begeleider op de piano en vleugel is Edu de Goffau.