Jeu de Boules Vereniging Petangeske bericht - Ons grote toernooi, de “Brabantse Wal Masters” heeft plaats gevonden in het laatste weekend van augustus. Dit bestond uit twee kwalificatietoernooien van de NJBB en twee eigen toernooien.

Mede dankzij  uw inbreng is het mogelijk geweest een aantrekkelijke prijzenpot te formeren.

Bijna alle toernooien zijn ook dit jaar weer goed bezet geweest, alleen het triplettentoernooi op zaterdag bleef duidelijk achter in de belangstelling. De concurrentie met een groot Plaatsingstoernooi van de Belgische Bond in Luik heeft ons veel inschrijvingen van onze Zuiderburen gekost.

Maar alles bij elkaar was het een mooi en goed Petanque Weekend, waar veel spelers aan hebben deelgenomen en waarbij we ook veel kijkers konden begroeten.

 

De vele spannende partijen, soms tussen de regenbuien door, waren het bekijken en volgen méér dan waard. Dat het niet alleen een sport is voor ouderen bleek wel uit de finale van het Hoofdtoernooi Complementaire, één van de teams bestond uit twee jonge kerels van 13 en 14 jaar oud aangevuld met hun pa.

Ook de partijen van de Coupe 55+, alleen voor Petangeske deelnemers en in een andere leeftijdscategorie, waren geweldig om mee te maken en ook hier was het kijken naar het spel de moeite meer dan waard. Voor de eerste keer werd er op tijd gespeeld wat betekende dat een wedstrijd niet langer dan een uur duurde.  Terugkijkend zijn we zeer tevreden over het verloop van het weekend en met de  voorbereidingen voor volgend jaar, de 17de editie zijn we eigenlijk al weer gestart.

We hopen dan dat het mogelijk is dat er teams van verschillende personeelsleden van sponsoren, adverteerders en anderen mee kunnen doen aan het Promotietoernooi.

U ziet hierboven enkele foto-impressies van het toernooi, wilt u meer zien, kijk dan op onze website:  www.petangeske.nl

 

Nog een maand lang wordt er buiten gespeeld. In oktober is dat voorbij en gaan we naar binnen.
Het boulodrome van Petangeske bestaat uit twee grote speelruimtes, We beschikken hierdoor  in totaal over 16 binnenbanen.
Daar spelen we de gehele winterperiode tijdens onze normale openingstijden, tijdens toernooien, tijdens trainingen en bij andere activiteiten, zoals clinics,  waarbij de banen gehuurd kunnen worden voor verjaardagen, familiefeestjes, personeelsfeesten e.d.