Omroepstichting ZuidWest officieel streekomroep

Het Commissariaat voor de Media heeft de vergunning voor lokale omroep voor de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht voor 5 jaar afgegeven aan Omroepstichting ZuidWest. Door de koppeling van de 3 vergunningen is OS ZuidWest met haar kanalen ZuidWest FM en ZuidWest TV nu officieel de eerste echte streekomroep van West-Brabant.

"Nu begint het werk pas echt", volgens Maarten van den Boom algemeen manager van de omroep. "Sinds 1 januari richt de omroep zich al op de drie gemeenten. Dat is goed gebleken tijdens de carnaval en de gemeenteraadsverkiezingen, maar nu moeten we echt doorpakken". De omroep doet dit onder meer met een nieuwe tv programmering. "We houden bestaande formules goed tegen het licht en starten met nieuwe tv formats die als doelgroep de inwoners van West Brabant voor ogen hebben, aldus Van den Boom.

Ook op de radio krijgt de programmering een steeds regionaler karakter. "Maar we kunnen niet alles tegelijk, wij zijn en blijven in de basis een vrijwilligers organisatie", zegt Van den Boom. "Een paar nieuwe pareltjes moeten vanaf 1 september op tv het nieuwe lifestyle programma en het wekelijkse nieuws programma 'ZuidWest Actueel' op worden, dit hoort bij de programmatie van een volwassen streekomroep. Maar ik verwacht ook heel veel van de nieuwe kennisquiz 'De Showvinisten' waarin we maandelijks de grootste showvinist van de regio gaan zoeken." Verder blijven de succes programma's uit het verleden natuurlijk bestaan, maar krijgen ze om de beurt een nieuwe look-and-feel.

"In oktober bestaat de omroep 45 jaar, dus we gaan al aardig wat jaartje mee. Maar met deze veranderingen laten we zien dat we een moderne en flexibele organisatie zijn met grootse plannen voor de toekomst!"

ZuidWest FM is te horen in de ether op 105.8 FM (BoZ) 105.1 FM (Woe) 107.1 FM (R'daal), analoog via de kabel op 87.5 Mhz, digitaal bij Ziggo op kanaal 780 en bij KPN op kanaal 996.
ZuidWest TV is digitaal te zien bij Ziggo op kanaal 40 en bij glasvezelklanten van KPN op kanaal 596. Analoog via 480.000 Mhz en alle programma's zijn terug te luisteren en te bekijken via www.zuidwesttv.nl