In de Sint-Gertrudiskerk op de Grote Markt wordt zaterdagochtend een herdenkingsbijeenkomst gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 in Oekraïne.

Onder de slachtoffers bevinden zich ook inwoners uit de gemeente Bergen op Zoom. De herdenking begint om 10.30 uur.

Het initiatief voor de bijeenkomst komt van de gemeente Bergen op Zoom, in samenwerking met de protestantse kerkgemeente en de RK Lievevrouweparochie. De bijeenkomst is bedoeld om de nabestaanden te steunen en alle betrokkenen de gelegenheid te bieden steun te betuigen en steun bij elkaar te zoeken.


Bij de vliegramp van afgelopen donderdag kwamen in totaal 298 mensen om het leven, waaronder 193 Nederlanders. Onder hen bevond zich ook een aantal inwoners uit de gemeente Bergen op Zoom: Esther de Waal, Erik Vleesenbeek en zijn uit Ridderkerk afkomstige vriendin Lieke Gianotten. Ook aan boord zat mevrouw Jane Adi Soetjipto. Zij keerde terug naar haar woonplaats Jakarta, nadat zij drie maanden op bezoek was geweest bij familie in Bergen op Zoom. Zij kwam elk jaar naar Bergen op Zoom.


De Sint-Gertrudiskerk is dit weekend open voor iedereen die zijn of haar medeleven wil betuigen. Ook zal vanaf vrijdagmiddag het condoleanceregister, dat de gemeente Bergen op Zoom voor de slachtoffers heeft geopend, in de kerk liggen. Vanaf maandagochtend ligt het register weer in het stadskantoor.


Gelegenheid tot leggen van bloemen na herdenkingsbijeenkomst


Aan het eind van de herdenkingsbijeenkomst in Bergen op Zoom ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vlucht MH17 is er morgen voor aanwezigen de mogelijkheid een eigen bloem te leggen. De bijeenkomst is zaterdag 26 juli in de Sint-Gertrudiskerk (ingang Kerkstraat) en begint om 10.30 uur.


Het initiatief voor de bijeenkomst komt van de gemeente Bergen op Zoom, in samenwerking met de Raad van Kerken. De bijeenkomst is bedoeld om de nabestaanden te steunen en alle betrokkenen de gelegenheid te bieden steun te betuigen en steun bij elkaar te zoeken. Bij de vliegramp van vorige week donderdag kwamen in totaal 298 mensen om het leven, waaronder 193 Nederlanders. Onder hen bevond zich ook een aantal inwoners uit de gemeente Bergen op Zoom: Esther de Waal, Erik Vleesenbeek en zijn uit Ridderkerk afkomstige vriendin Lieke Gianotten. Ook aan boord zat mevrouw Jane Adi Soetjipto. Zij bracht elk jaar een familiebezoek aan Bergen op Zoom.

 

Extra openingstelling kerk

De Sint-Gertrudiskerk zal op zaterdag 26 augustus tot 20.00 uur geopend zijn. Tijdens die extra openstelling is het ook mogelijk om bloemen te leggen en om het condoleanceregister te tekenen. Het condoleanceregister ligt het hele weekend in de Sint-Gertrudiskerk en vanaf maandag weer in het stadskantoor aan de Jacob Obrechtlaan.