24 uur Samen tegen kanker - Het duurt nog een jaar, maar dan kleurt heel Bergen op Zoom paars. In het weekend van 27 en 28 juni 2015 staat Bergen op Zoom voor de tweede keer in het teken van de SamenLoop voor Hoop. Een unieke, 24 uur durend evenement, waarmee aandacht wordt gevraagd voor de ziekte kanker en geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Vanaf nu zijn de inschrijvingen geopend. Teams  kunnen zich inschrijven via de website van de SamenLoop: www.bergenopzoom.samenloopvoorhoop.nl. Tijdens de eerste editie van de SamenLoop in september 2013 brachten de 43 teams een enorm bedrag van € 96.735,- bijeen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Maar nog belangrijker: het evenement had van begin tot eind een sfeer die alle bezoekers en vrijwilligers niet snel zullen vergeten.


Iedereen, jong, oud, fit, niet fit kan meedoen aan de SamenLoop voor Hoop. Naast het feit dat er aan het einde van het evenement hopelijk een flink bedrag overgemaakt wordt naar KWF Kankerbestrijding, is de SamenLoop vooral een evenement om survivors ((ex)kankerpatienten) een hart onder de riem te steken en het leven met z’n allen te vieren.

 

Wat gaan we doen

Teams van 8 tot 24 personen wandelen 24 uur op het evenemententerrein: sportpark Rozenoord. Er loopt telkens minimaal 1 teamlid, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Van tevoren en tijdens het evenement zamelen de teams op allerlei originele manieren zoveel mogelijk geld op voor KWF. En er is nog veel meer: 24 uur lang amusement met optredens van gave bands, bijzondere zangers en zangeressen, groot en klein talent, een grote braderie, springkussens en ander vertier voor de kids en een uitgebreid wellnesspaviljoen.

 

De hoogtepunten tijdens de SamenLoop:

  • De openingsronde - de SamenLoop wordt geopend door survivors. Zij zijn de reden dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt aan de strijd tegen kanker. Zodat er een moment komt waarop iedere kankerpatiënt de ziekte kan overwinnen.
  • De indrukwekkende kaarsenceremonie - waarbij er naar verwachting zo'n 5.000 kaarsen branden als nagedachtenis aan mensen die we helaas verloren zijn aan de ziekte kanker.
  • De gezellige kindersamenloop - een uur waarin zoveel mogelijk kinderen meelopen, omdat  ook zij helaas in hun omgeving of zelf met kanker te maken krijgen.
  • De feestelijke Slotceremonie: het zit erop! Na een bijzondere 24 uur loopt iedereen samen deze laatste ronde.

 

De SamenLoop voor Hoop is een evenement waarbij heel Bergen op Zoom laat zien de strijd tegen kanker te ondersteunen. Kanker raakt immers 1 op de 3 Nederlanders. Het raakt zoveel mensen, het is hoogtijd dat iedereen de ziekte kanker kan overleven.

 

Als je nog niet meedoet, wat houdt je nog tegen? Kom op en meld je aan!

Meer informatie? Kijk op www.bergenopzoom.samenloopvoorhoop.nl of www.facebook.com/samenloopvoorhoopbergenopzoom.