Er is veel belangstelling om in Nieuwe Vesting zelf een woning te ontwerpen. Er hebben zich al ruim 90 kandidaten voor de ongeveer 50 woningen gemeld. Deze huizen komen tot stand door middel van cocreatie; toekomstige bewoners beslissen mee over bijvoorbeeld het ontwerp en de indeling van hun nieuwe woning.

Dat er animo voor deze manier van bouwen is, bleek al eind maart bij een informatiemarkt in het Groot Arsenaal. Daar kwamen meer dan 300 bezoekers op af. Nieuwe Vesting is onderdeel van het plan ScheldeVesting. In drie van de zes buurten van Nieuwe Vesting (Waterveste, De Nieuwe Kaai en Smitsvest) wordt gebouwd door middel van cocreatie. Voor de woningen in Waterveste hebben zich al meer dan 70 belangstellenden gemeld. Voor de appartementen in het deelplan Smitsvest hebben zich zeker 20 kandidaten gemeld. Ook voor het gebied De Nieuwe Kaai komen de eerste aanmeldingen binnen.

 

De woningen zijn nog niet verkocht. Binnenkort gaan de belangstellenden in verschillende workshops aan de slag met het ontwerpen van hun droomhuis. Vervolgens nemen zijn het besluit of ze al dan niet tot koop overgaan. De eerste workshops worden op 16 april en 21 mei gehouden. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Aanmelden hiervoor kan via de websites www.scheldevesting.nl, www.waterveste.nl en voor De Nieuwe Kaai door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Verwacht wordt dat de eerste woningen in deze buurten rond de zomer in de verkoop gaan. Zodra er voldoende woningen verkocht zijn, kan er nog dit jaar begonnen worden met de bouw in Nieuwe Vesting.