Motoren en goede muziek; het zijn de twee kernwoorden die precies uitdragen waar Die Twee voor staat. Oh nee, de belangrijkste is misschien wel gewoon ‘Gezelligheid’.

Ok, het is dan gewoon een stikleuk café om een aantal uurtjes te slijten. Laten we dan kijken waarom dan wel, en ja, we komen wel degelijk terecht bij goede muziek en bikes. Op zondag 4 mei kunnen we al vanaf 12:00 uur terecht bij het gezellige café aan de Koepelstraat. Om 14:00 uur zal de eerste band ons bezig houden. Nytrox staat bekend om zijn stevige coverrock en is voor menigeen een reden om op pad te gaan. Vanaf 19:00 uur zal SLIQ zorgen voor een forse portie lekkere muziek. Dan even terug naar de Ratbikes. Verwacht geen keurig gepoetste tweewielers die blinken van het chroom. Ratbikes zijn vaak motoren die met zo min mogelijk middelen rijdend gehouden worden. Aan de andere kant is de bouw vanuit verschillende onderdelen, of de aankleding middels allerlei attributen, zeker het aanschouwen van het resultaat waard. Je komt vanuit de meest karige bikes tot de meest opzichtig opgedofte ‘fietsen’. Een andere variant levert weer allerlei koddige plaatjes op als motoren versierd worden met stickers, biertonnetjes, dode ratten, hertengeweien of ander onderweg opgedaan materiaal. Het maakt ook niet meer uit over welk merk motor we praten. Japanners, Duitsers of oude Harleys, elk model kan als basis dienen voor een ratbike. Soms gaat het zover dat het originele merk slechts met moeite herkend wordt. Wat je ook wil zeggen over een ratbike, altijd brengen ze een glimlach op je gezicht en je ziet iedereen omkijken en wijzen. Zaak dus om gewoon langs te komen en je te laten vermaken door Richard en consorten. Je zult je zeker niet vervelen.

Ouwe bagger, verwaarloosd, geweldige bikes, getuige van individualiteit en creativiteit; hoe wil je een ratbike omschrijven?