De tweede singer- songwriter middag die West-Point organiseert op zondag 27 april heeft een koninklijk randje. Niet alleen vindt deze middag plaats op de dag die normaliter Koningsdag zou zijn, maar ook heeft de gratis middag een artiest die onlangs bekroond werd tot beste singer- songwriter van de regio. We hebben het hier over Liesanne van Dongen die, samen met ‘haar’ gitarist Jens op het podium staat. Het zijn niet de enige artiesten want ook het duo Fools Never Differ én Jelmer de Waard zijn deze middag te gast.

Samen vormen ze een breed programma dat bol staat van de luistermuziek én de interactie. Liesanne en Jens zijn prima op elkaar ingespeeld en dat geeft een mooie schouwspel op het podium. De broers van Fools Never Differ vullen elkaar ook perfect aan, juist doordat de stemmen veel van elkaar weg hebben, maar ieder met een uniek tintje. Jelmer de Waard doet daarentegen iets geheel anders dan dat hij normaal doet.  Hij staat solo op het podium, terwijl zijn programma normaal met Daniel Baay uit Amsterdam is.

Passie
Alle drie de acts brengen een set waar ruimte is voor veel eigen werk. De titel singer- songwriter staat tenslotte voor iemand die liedjes schrijft en ten gehore brengt. Naast de eigen songs, waarbij onder andere Jelmer de Waard met nieuw werk komt, zal een cover af en toe niet ontbreken. Bij elk nummer staat één ding vast en dat is dat het puur is. Als de afgelopen middagen iets geleerd hebben, is het wel dat de muzikanten met passie en bevlogenheid op het podium staan.

Gratis
Dat ze er veel voor over hebben, blijkt onder andere uit de inzet. De singer- songwriter middagen zijn een gratis initiatief van West-Point en ook de artiesten werken er kosteloos aan mee. In ruil voor een mooie middag, publiciteit door middel van een interview en de opbrengst van ‘met de pet rondgaan’ wordt de muziek vanaf 15.30 gebracht vanuit Café de Tuymelaer.

Samenwerkingen
Een deel van het programma is tot stand gekomen door deelnemers van de singer- songwriter contest van Gebouw-T erbij te betrekken, daarnaast wordt er samengewerkt met POB Breda en Stichting ’t Lokaal Verhaal. Allen dragen ze muziek en cultuur een warm hart toe.

De optredens op zondagmiddag 27 april vormen de tweede editie in een serie van drie. Op 18 mei is de volgende mét Marlieke van Schaik, de band Awash en Estelle van den Broek. Meer info via www.west-point.nl. Voor het concert zijn er geen kaartjes, maar er is beperkt ruimte. Op tijd aanwezig zijn is het advies!