De Stichting Welzijn Visueel Gehandicapten (WéViGé) heeft tot doel het bevorderen van het welzijn van de visueel gehandicapten in de meest ruime zin van het woord.

In Nederland zijn ongeveer 600.000 mensen in meer of mindere mate visueel gehandicapt, d.w.z. slechtziend of blind. Als er voor deze mensen niets of nauwelijks nog iets is te doen komen velen van hen in een isolement, met in het uiterste geval psychische problemen. Ook mensen met een visuele handicap kunnen hun leven zinvol maken. Organisaties die op het gebied van: Educatie, recreatie of sport veel voor de visueel gehandicapten kunnen betekenen zijn er in Nederland te over. Doch het probleem is dat de visueel gehandicapten niet op de hoogte zijn van het bestaan van deze organisaties en de mogelijkheden die zij bieden. Ook de meeste oog- en huisartsen hebben niet het nodige inzicht betreffende de hulpverlenende organisaties. Uit contacten met visueel gehandicapten en met de hulpverlenende instanties is gebleken dat dit manco zeer frustrerend is voor al de partijen. WéViGé is in hoofdzaak opgericht om de mogelijkheden voor de visueel gehandicapten naar buiten te brengen, zodat zowel de ziende- als de niet ziende mensen hiervan kennis kunnen nemen, met als uiteindelijk doel het optimaal functioneren van de diverse instanties, zodat de visueel gehandicapten, die ook daadwerkelijk willen, de geboden service en hulp binnen hun bereik vinden. WéViGé pretendeert geen zoveelste nieuwe organisatie te zijn die het zonodig beter weet en bestaande, veelal goed werkende instanties, wil beconcurreren.

 

Zaal d’Honneur organiseert op 27 april 2014 een Bridgetoernooi waarbij de gehele opbrengst van het inschrijfgeld en loterij ten goede komt aan de Stichting WéViGé.

 

Deze bridgedrive zal worden gespeeld in Zaal d’Honneur Koepelstraat 103

te Bergen op Zoom.

Graag nodigen wij U uit om aan dit toernooi deel te nemen.

Er wordt gespeeld in 3 niveaus:

       A: competitiespelers en spelers uit de A-lijn in hun vereniging;

       B: spelers in de B-lijn van hun vereniging;

       C: thuisbridgers en clubbridgers in de C-lijn.

De kosten bedragen € 12,00 per paar (inclusief hapjes).

Prijzen:

  • diverse prijzen in elke groep;
  • en daarnaast maakt een ieder kans op mooie prijzen in de loterij

Het programma op 27 april 2014 ziet er als volgt uit:

~       Aanmelden tussen 12:45 en 13:15 uur;

~       Het bridgen is van 13:30 tot 16:30 uur              (6 rondes van 4 spellen);

~       Loterij omstreeks 16:30 uur;

~       Prijsuitreiking omstreeks 17:00 uur;