Bergen op Zoom - Hoewel de Kansenbeurs zeker niet nieuw is in Bergen op Zoom, weet Samen in de Regio er keer op keer een geslaagde beurs van te maken. Niet alleen vanwege het enorme aanbod verzorgd door de partners van samen kan de stichting van een succes spreken, ook de opkomst van alle geïnteresseerde bezoekers uit de gemeente Bergen op Zoom en Steenbergen speelde  daarbij zeker een rol.

Donderdag 13 maart was het zover, Samen in de Regio verzorgde haar Kansenbeurs in het Markiezaat College. De avond werd op enthousiaste en stimulerende wijze geopend door wethouder Cor van Geel. De heer van Geel wenste iedereen fijne  maar ook inspirerende gesprekken toe.  Tijdens het welkomstwoord van de wethouder stonden er rijen dik met enthousiaste bezoekers, allen te trappelen om de beurs te betreden. De stichting kijkt terug op wederom een zeer geslaagde beurs. Maar liefst 35 bedrijven en organisaties hebben zich  op deze beurs gepresenteerd, gedurende de avond zijn er meer dan 100 afspraken gemaakt voor nadere kennismaking- en sollicitatiegesprekken.

Alles in één
Het aanbod tijdens de beurs was enorm divers, van werkplekken: (maatschappelijke) stages, vrijwilligerswerk, werkervaringsplaatsen, BBL trajecten tot aan zowel parttime als fulltime banen.  De beurs van Samen in de Regio is de perfecte ontmoetingsplek voor werkzoekenden, organisaties en bedrijven. Tijdens het event kunnen zij hun netwerk uitbreiden en zich persoonlijk aan elkaar voorstellen.

De deelnemende organisaties waren laaiend enthousiast over de Kansenbeurs. Het is prettig dat zij een platform voor handen hebben waar men elkaar echt kan ontmoeten. Zo hebben de organisaties en bedrijven tijdens de beurs veel  enthousiaste kandidaten gesproken.

Het begint met samenwerken
De Kansenbeurs is een goed voorbeeld van wat er mogelijk is door samen te werken. Het Markiezaat College stelde  haar locatie, drankjes en heerlijke eigen gemaakte soep beschikbaar. Gijs Proost Fotografie  heeft de geslaagde avond op de gevoelige plaat vastgelegd. Bakker Groffen en Bakhuys Brood en Banket  zorgden ervoor dat de standhouders een heerlijke broodmaaltijd kregen voordat de avond van start ging. De Gemeente Bergen op Zoom, Gemeente Steenbergen, Wildebrand  Advies en Werk27  hebben werkzoekenden uitgenodigd en juist geïnformeerd over de beurs. Op deze wijze wordt een evenement vorm gegeven door meerdere partijen en kan men spreken van een groot succes!