Nu de Carnavals- en Vastenavendperiode er op zit, is het weer enkele maanden rustig tot de zomer aanbreekt en er weer diverse evenementen worden georganiseerd. West-Point wil in deze periode wederom een serie singer- songwriter middagen brengen in Café de Tuymelaer met als doel regionaal talent promoten. Daarvoor worden de handen ineen geslagen met POB Breda, Stichting ‘t Lokaal Verhaal én de singer- songwriter contest van Gebouw-T. De eerste middag van de serie vindt plaats op 23 maart en brengt Elly Kellner en Manic Panic op het intieme podium van de gastlocatie.

Aan de formule is weinig veranderd: neem een podium, een aantal artiesten met luistermuziek en zorg voor de juiste sfeer. Dat vormt de basis van de singer- songwriter middagen die steevast gratis toegankelijk zijn. Het format pakte de eerste drie edities prima uit en zorgde voor mooie momenten waarbij het publiek muisstil was, of soms meezong en bewoog met de liedjes van de artiesten terplekke.

Samenwerkingen
Nieuw aan de middagen is de samenwerking met Stichting ’t Lokaal Verhaal, POB Breda én de singer- songwriter contest van Gebouw-T. Alle drie de partners hebben hun eigen inbreng. Zo staan de winnaars van de voorrondes van de singer- songwriter wedstrijd van Gebouw-T ook op het podium van de Tuymelaer en krijgen ze een interview en fotoshoot van West-Point aangeboden. Manic Panic, de winnaar van de eerste voorronde trapt het spits af op zaterdag 23 maart.

Inspiratie
POB Breda levert de nodige artiesten aan uit het Bredase popscene. Nadat er vorige editie al inspiratie werd opgedaan tijdens de Minstrelen en Troubadourentocht, werd het POB nu benaderd om enkele spraakmakende namen uit omgeving Breda aan te dragen. De komst van Fools Never Differ, Awash en Marlieke van Schaik zijn daar het resultaat van, al staan er nog diverse namen op de shortlist voor een volgende editie.

Stichting ’t Lokaal Verhaal is bij de middagen betrokken vanwege  de vele lokale activiteiten die ze organiseren in en om Bergen op Zoom. West-Point  draagt deze een warm hart toe en er is voorgenomen elkaars evenementen meer onder de aandacht te brengen. Bovendien staat Elly Kellner, één van de vaste muzikanten en vrijwilligster bij ’t Lokaal Verhaal, op de eerste zondagmiddag in de spreekwoordelijke schijnwerpers.

Programma
Het volledige programma, exclusief de winnaars van de contest van Gebouw-T die nog bekend moeten worden gemaakt, bestaat uit Elly Kellner en Manic Panic op 23 maart. De editie daarop vindt plaats op 27 april en programmeert de Roosendaler Jelmer de Waard én de Fools Never Differ.  De laatste middag heeft Awash en Marlieke van Schaik in petto. Deze vindt zondag 18 mei plaats.

Gratis
Alle middagen vangen rond 15.30 en zijn geheel gratis. Het publiek mag een bijdrage voor de muzikanten leveren door middel van een donatie.  Daarnaast krijgen ze de nodige publiciteit door een serie interviews en recensie die op www.west-point.nl zal verschijnen. De middagen vinden plaats in Café de Tuymelaer op de Grote Markt 6. Meer info: www.tuymelaer.nl of www.west-point.nl.