Wethouder Arjan van der Weegen van de gemeente Bergen op Zoom heeft op dinsdag 11 maart de nieuwe Pechhulp App van Welzorg officieel in gebruik genomen. De app is bedoeld voor iedereen die onverhoopt met pech of storing van zijn hulpmiddel te maken krijgt. Bergen op Zoom is de eerste gemeente in Nederland die de app in gebruik neemt.

 

Mensen met een lichamelijke beperking zijn vaak afhankelijk van een hulpmiddel, zoals een rolstoel, scootmobiel of driewielfiets. Het kan natuurlijk voorkomen dat een band lek rijdt of dat er een elektrische storing ontstaat. In plaats van het servicenummer mee te dragen of in de mobiele telefoon op te slaan, heeft de gebruiker met het gratis downloaden van de app het servicenummer van Welzorg meteen binnen handbereik.

Locatiebepaling

De app kan dankzij een ingesloten navigatiesysteem zelf de locatie van dat moment bepalen, zodat meteen duidelijk is waar de pech ontstaan is. Zo kan zo snel mogelijk de juiste hulp geboden worden. De app kan 24 uur per dag en zeven dagen per week worden gebruikt. De gebruiker kan dus gaan en staan waar hij wil en volop deelnemen aan de maatschappij.

Gratis downloaden

De app is vanaf 11 maart gratis te downloaden via de App Store en Google Play en is geschikt voor alle Android-smartphones, iPhones en de iPad. Eind 2013 heeft de gemeente Bergen op Zoom haar contract met Welzorg verlengd als leverancier van hulpmiddelen vanuit de Wmo, als uitkomst van de Europese aanbesteding.