Ondanks het lekkere weer afgelopen zondag was het gezellig druk in Café De Saeck in Bergen op Zoom. Daar vond de tweede voorronde van Singer-Songwriter Contest, georganiseerd door Gebouw-T en woningcorporatie Stadlander, plaats. Deze middag was het aan de vier jonge singer-songwriters Ellen van Gisbergen, Estelle van den Broek, Carlijn Mulder en Anneloes Klaassen.

Aan de jury, deze ronde bestaande uit radiomaakster Claudia Schrauwen (T-On-Air), vocalcoach Caspar de Jonge en muzikant Maurits Malherbe, kregen de lastige taak om een winnaar te kiezen uit de vier deelneemsters. De kwaliteit van alle vier de optredens lag dicht bij elkaar, maar uiteindelijk kwam de jury toch tot een unaniem besluit: Estelle werd aangewezen als jurywinnaar en daarmee winnaar van de tweede voorronde. Jurylid Caspar de Jonge: “Je maakt contact met je publiek, niet zozeer door het kijken, maar juist met je muziek”.

Carlijn Mulder werd door het publiek als winnaar gekozen en is eveneens door naar de finale op 30 maart in Gebouw-T. De laatste voorronde van Singer-Songwriter Contest vindt plaats op zondag 16 maart in Theaterschool Myra Ceti in Steenbergen.

finale vindt plaats op zondagmiddag 30 maart in Gebouw-T.