RaboBank Het Markiezaat is erg actief voor de eigen omgeving.  Zo stelt ze dit jaar maar liefst 40.000 euro beschikbaar voor verenigingen en stichtingen beschikbaar via de Clubkas Campagne.

 De actie start begin van april 2014 en één van de gegadigden die dingen naar een financiële injectie is de Stichting Rock over Halsteren. Wie kent niet het initiatief dat werd geboren in de Biebar te Halsteren waar enkele jongeren meer exposure voor beginnende bands zochten en er maar direct een heuse competitie van maakten. Het heeft geresulteerd tot een waar popfestival op het Halsterse Landgoed de Beek. Natuurlijk bel ik Bart even, één van de initiatiefnemers. "Ja leuk, dat wij één van de gegadigden zijn. Vooraf bepaalde de bank zelf wie ze verkozen. Nu laten ze dat aan over iedereen die een rekening heeft bij de RaboBank.  Stemmen kan vanaf donderdag 3 april t/m maandag 14 april. Ben je 12 jaar of ouder? Ga dan naar www.rabobank.nl/markiezaat en stem op ons zou ik zeggen." Natuurlijk blijft RoH actief als het gaat om het winnen van die stemmen:"Op zaterdag 29 wordt er een prachtig feest georganiseerd in de Biebar te Halsteren in de stijl hoe we bekend staan; met stikleuke bands dus. Men on Wire (Indie rock), Simius (progressieve metal), Mr and Ms Honey (sing and songwriter) en Sunday Sunrise (pop en rock covers en eigen werk) doen geheel belangeloos mee. Ook als je niet stemt ben je van harte welkom voor al die heerlijke optredens." Per stem gaat er een x-bedrag naar het betreffende doel. Het is voor RoH dus zaak zoveel mogelijk stemmen te winnen. Tenslotte gaat het om de Outdoor editie die op 6 september van dit jaar gaat plaatsen vinden en dat belooft nu al weer een bijzonder spektakel te worden. Rock over Halsteren is een blijvertje en dat is goed nieuws met name voor jonge bands die hard aan hun doorbraak werken.

Voorrondes op stapel 

Op dit moment staan er twee voorrondes in de Biebar gepland. Zaterdag 17 mei staan er drie bands te popelen om de strijd aan te gaan. Stone Burner, Butterflyes Blues Bband en Men on Wire willen absoluut doorgaan om straks op 6 september op dat grote podium te kunnen spelen. Maar op zaterdag 24 mei staan er nog drie kanjers klaar om dat recht ook op te eisen. WhYne, Deaf Old People en Generation Scars weten ook van wanten en zullen het elke andere band ook moeilijk maken. Met al die verschillende stijlen wordt dat dus leuk en moeilijk.

Even een terugblik naar de eerste editie op De Beek.