“We zijn er nog lang niet.” Had Jean Paul Heck beloofd. Met de 3 J’s, Miss Montreal en Gert Pardoes was de koek zeker nog niet op. En dus was het voor ons wachten op meer nieuws. Nieuws dat ik gisteren vers van de pers kreeg.

“We zijn erg trots, want we hebben weer een aantal bijzondere acts kunnen strikken voor Plaatpop.” Ik krijg JP aan de lijn als hij net op de terugreis vanuit Berlijn is waar hij de grootmeester Ennio Morricone heeft mogen interviewen. “Sonn, we gaan er echt een pracht festival van maken. Wat dacht je van Mainstreet, Handsome Poets, Brainpower, Be-Brave en…Racoon .” Laatste speelde al eerder in Bergen op Zoom op de markt tijdens de 538 Actie for Warchild week. Het is één van de meest populaire bands van Nederland en je mag ons Lieve Heerke op je blote knietjes danken als je die in je line-up kunt krijgen. De woorden van Marijn Withagen klinken nog in mijn hoofd:”Sonn, ik ga voor een bijzonder festival want als het er niet in één keer staat dan begin ik er niet eens aan.” Met al die grote namen lijkt het er op dat JP en Marijn inderdaad meteen een echt groot aansprekend festival op poten zetten. Maar ook een lokale grootheden als Flat Out, Van Halen Tribute Band 5150 en Frontaal maken hun opwachting en dat is goed nieuws voor alle fans. De locatie aan De Boulevard is speciaal voor dit soort festivals gemaakt dus alle voorzieningen zijn aanwezig en beteken zo min mogelijk overlast voor de rest van Bergen. Als je dan ook nog het water zo dichtbij hebt dan denk je aan de woorden van JP:”We hebben werkelijk alle ingrediënten voor een groot jaarlijks terugkerend festival.” Aan de artiesten ligt het tenminste niet, die zijn van allure.

RACOON, MAINSTREET, HANDSOME POETS, BRAINPOWER en BE-BRAVE zijn bevestigd voor de eerste editie van het nieuwe festival Plaatpop. De organisatie is enorm trots op de komst van deze acts. Plaatpop maakte al eerder de namen van Miss Montreal, Gers Pardoel en de 3JS bekend. Plaatpop zal op zaterdag 21 juni en zondag 22 juni plaatsvinden aan de Boulevard in Bergen op Zoom.

,,De komst van Racoon op zondag, de tweede festivaldag, maakt ons heel gelukkig”, aldus programmeur Jean-Paul Heck. ,,De band speelt tot aan de herfst maar een paar keer en wij zijn erg content dat ze voor Plaatpop hebben gekozen. Hun thuishaven Goes ligt in de achtertuin van Bergen op Zoom, dus we hopen ook veel Zeeuwse fans op Plaatpop te kunnen begroeten.”

De zogenaamde ‘Young Ones middag’ zal worden opgeluisterd door de boyband sensatie Mainstreet. ,,Ook zij geven maar weinig concerten en het was voor ons van groot belang om ook iets voor de jeugd en jongeren te programmeren. Mainstreet trad nooit eerder in West-Brabant op dus dit is wel een primeur.”  Be-Brave, een nieuwe boyband die ferm aan de weg timmert, zal openen voor Mainstreet.

Handsome Poets is een andere vrij nieuwe naam op de festivalposter. ,,We wilden voor Racoon een frisse en jonge popband wegzetten. En Handsome Poets is één van de beste en meest energieke Nederlandse popgroepen van dit moment. Zij zullen op zondag spelen.”  De zaterdag was met Miss Montreal, Gers Pardoel & Band en de 3JS al grotendeels ingevuld. ,,Maar daar komt nu ook nog Brainpower bij. Hij is bezig met een nieuw album en wil graag een paar festivals doen. Het is te gek dat wij hem naar Bergen op Zoom kunnen halen.”  Overigens zal er later dit voor jaar nog één naam bekend worden gemaakt. ,,Maar we zijn er nu al trots op dat we voor de eerste versie van Plaatpop 8 grote Nederlandse acts hebben kunnen boeken.”  Naast deze artiesten, zal ook de bekende coverband Flat Out spelen. Tevens werden al eerder de namen van de Van Halen Tributeband 5150 en Frontaal bekend gemaakt. Daarnaast zal de winnaar van de zogenaamde PlaatpopPrijs speeltijd krijgen. ,,Op onze facebookpagina kunnen jonge bands en artiesten een filmpje inzenden. De act met de meeste ‘likes’ speelt op 22 juni op het festival.”

De locatie voor Plaatpop is treffend. De oevers van de Binnenschelde die grenst aan de Oosterschelde, is de plek waar Plaatpop zal neerstrijken. Een locatie die precies op de grens ligt van de historische binnenstad van Bergen op Zoom en de nieuwe grote wijk De Bergse Plaat. Deze wijk werd aangelegd op een oude zandplaat die indertijd aan de Oosterschelde grensde.

Plaatpop een idee van Marijn Withagen. ,,Hij baat twee muziekcafés in het hart van Bergen op Zoom uit en heeft al eerder een gratis popfestival in de binnenstad georganiseerd. Nu heeft hij zijn nek uitgestoken om iets grootschaligs op te zetten,”  aldus Heck.

Plaatpop zal worden gehouden in een grote festivaltent die recht aan het water ligt. ,,De locatie is werkelijk subliem. Er is enorm veel parkeergelegenheid en de festivalgangers kunnen tussendoor het strand van de Binnenschelde opzoeken. Daarnaast ligt het op loopafstand van de historische binnenstad van Bergen op Zoom.”

Voor kaarten en meer informatie, ga naar: www.plaatpop.nl