Het past precies in deze tijd van Vastenavend; een heus Leut Kommietee was de afgelopen weken onderweg. Scholen werden bezocht en kinderen werden enthousiast gemaakt.

“Ik ben bij diverse basisscholen langs geweest voor de uitreiking van de 11 leutigste Ellefkes die we exposeren in de foyer tijdens de vastenavendvoorstelling. Foto's hiervan staan op de facebookpagina. Iedereen was razend enthousiast! Tevens ook alle klassen van de winnaars flyers uitgedeeld.” Dat was in het kort de boodschap van Diemer van Wijk die namens Leut Kommietee D’n Olifanten’aar op diverse scholen in halsteren en Bergen op Zoom te gast was om de ‘Sertiefiekaten’ uit te reiken. Die foto expositie wordt een bijzondere die te bewonderen is in de foyer van De Maagd tijdens de voorstelling ‘Ei, motte nou ’s komme kijke’. De organisatie van deze voorstelling heeft het er maar druk mee. Diverse basisscholen hebben van het leutkommietee een lesbrief gekregen en hierin werd gevraagd om met groep 7/8 leerlingen ELLEFKES te schrijven. Wat is een Ellefke? Een ellefke is een gedicht in 11 woorden. Het onderwerp is: Waar denk je aan als je aan de Vastenavend denkt? Vervolgens is een ‘ge’eime zjuurrie’ aan de slag gegaan om al die gedichten te lezen. De 11 winnaars hebben dus een ‘sertiefiekaat’ gekregen en per persoon twee vrijkaartjes voor de voorstelling. De winnaars zijn: Casper Michael & Ramon Biondina (Marco Polo), Isa Hoppner & Lieke Berhuijs (De Aanloop), Kim van Gurp (Sancta Maria), Bilal (School Oost), Dina El Khalfioui & Femke Rog (Octopus), Daan Aerts en Storm Mol ( Montessorischool) & Sebastiaan van Loon (De Rode Schouw). Een hele leuke verrassing is dat voor elk ten toon te stellen ellefke een bijpassend kunstwerk gemaakt wordt door kinderen van het CKB die op de richting Beeldende Vorming zitten. Dat zal de expositie nog krachtiger maken. Zo wordt het geheel, tentoonstelling en voorstelling, een prachtig voorbeeld hoe kinderen iets groots en moois weg kunnen zetten. Daarbij worden ze weliswaar ondersteund door volwassenen, maar de deelname van zo’n 111 kinderen met zang en dans, en dan nog de betrokken kinderen bij de expositie, is toch vrij uniek te noemen. Zo uniek zelfs dat Prins Nilles III ook aanwezig zal zijn op de première op zaterdagmiddag 15 februari om 14:30 uur. Wil je zeker zijn dat je bij één van deze  bijzondere voorstellingen op 15 en 16 februari aanwezig bent? Regel ‘n kaartje via VVV de Brabantse Wal in het vierkantje, CKB-infobalie of reserveer uw kaartje via de website www.demaagd.nl of telefonisch via: 0164- 280500

Kinderfeest

De jeugd heeft de toekomst zeggen ze wel eens. Dat is in dit geval wel heel erg dicht bij de waarheid. De samenwerking met de basisscholen heeft een golf van enthousiasme tot stand gebracht. Ook de opkomst aan deelnemers aan deze vastenavendvoorstelling was groot. Het lijkt een solide basis voor de cultuurbeleving in het Krabbegat.