Pappe en nat’ouwe bal weer succes. 

De zondag voor het Neuzebal is altijd al het domein geweest van het Paporkest. Mensen zijn al opgewarmd en nemen heel de kroost mee. Dus pappa en mamma, maar ook oma en ope zie je met de kroost op stap gaan. Het is als vanouds een familiebal waar iedereen zich thuis voelt. En vandaar dat al jaren zich iedereen geroepen voelt om juist naar dit bal te komen. 

Als het Paporkest begint te spelen dan gebeurt er iets. De vlam in de pan, het dak eraf, noem het zoals je wilt maar deze dweilband speelt al 8 x 11 + 1 jaren de sterren van de hemel. De drive en het enthousiasme druipen er af en eigenlijk kun je je geen Vastenavend voorstellen zonder deze dweilband van allure. Wat eens als een grapje begonnen is, is nu onderdeel van de Vastenavend zelf! 

Ik kwam Café de Ponderosa binnen en het was al bomvol. Tegenwoordig de T’uis’aven van het Pap en Nat’ouwe bal biedt het de ruimte die de dweilband verdient en nodig heeft. Iedereen tot ver buiten de Berregse stadsgrenzen weet immers dat je de zondag vóór het Neuzebal bij het Paporkest moet zijn. De mensen komen in vol ornaat binnen en de Vastenavend barst nu al los.