Gigantisch feest verwacht door de Pappegatters - Het wordt een belangrijke dag daar in de Koepelstraat 103 op zondag 9 februari. Om 15:33 uur wordt daar het 11-sterren restaurant geopend. Alleen werd me niet meteen duidelijk of het nu Michelin sterren waren, of wellicht Dunlopp sterren?

“We hebben er alles aan gedaan. Als koks hebben we de ‘crèèm de la crèèm’ erbij gehaald want deze opening mot ’n succes worden. Denk aan Herman de Blijker voor het grove werk, Cas Spijkers die uit de dood herrezen is, Joop Braakhekke en nog veel meer.” Tegenover mij zitten John Kuiper en Henk van de Watering, respectievelijk secretaris en voorzitter van Dweilband De Pappegatters. De tinteling in hun ogen vertelt me dat ze er nu al veel zin en vooral lol in hebben. “Iedere Vastenavend hebben wij een Krabbekul, of wel een kruising tussen Krabbegat en Musical. Het is een middag vol met sketches, er wordt gezongen, soms musical, soms cabaret. Het is eigenlijk een uit de hand gelopen donateuravond.” Vertelt Henk mij. John vervolgt:”Dit jaar kwam het idee tijdens een repetitie. We hebben het een andere naam gegeven: Proevekul, naar het voorbeeld van ProefMei. Zie het als een theaterdiner.” Overigens haasten de heren om te zeggen dat het gewoon een open bal is, dus iedereen kan binnen. Mensen kunnen ook aanschuiven bij de maaltijd met de donateurs. Het wordt maar liefst een viergangen maaltijd bestaande uit: ‘boerekóól, errepels, róókworst en vette saus’. Verder kunnen we van de middag precies verwachten wat Henk en John verteld hebben, dus dat betekent een hoop leut. De Pappegatters bestaan dit jaar 40 jaar dus zitten ze al stiekem te denken aan 4 x 11. Ze repeteren bij het Lambertijnenhof zo’n driekwart van het jaar vertelt John me:”Misschien hebben wij wat meer repetities nodig dan een andere band.” Maar ik kan aan zijn brede grijns zien dat de mannen en 1 vrouw het gewoon leuk vinden om samen muziek te maken. Daar kun je trouwens ook deel van uitmaken want de band zoekt nog vers bloed, met name trompettisten en trombonisten. Kijk op www.pappegatters.nl voor meer informatie. Als ik zo met John en Henk praat wordt me duidelijk dat het een gezellige club is die graag dingen ondernemen, zoals naar de WK wielrennen te Valkenburg, of de Kerstmarkt in Duitsland trekken… met de instrumenten bij vanzelfsprekend. En nu dus op naar Koepelstraat 103 op zondag 9 februari, 15:33 uur. Niet vergeten!

Om alles in juiste banen te kunnen leiden werd er eerst nog een werkbezoek afgelegd bij Restaurant 't Heertje in De Bosstraat te Bergen op Zoom.