Het is alweer 22 jaar geleden dat Felix Kools, bouwend bij BC Variant, zag dat er weinig te doen was voor de jeugd. Het werd tijd voor een jeugdbouwclub en dat is precies wat hij ging doen.

Jim Mercx meldde mij de mijlpaal van de bouwclub en daar moest ik absoluut meer van weten. De leidinggevenden zijn het langst bij de club. “Felix Kools heeft na 2006 het stokje overgedragen, maar is nog wel tot dit jaar altijd werkzaam geweest als penningmeester. Inmiddels heb ik het penningmeesterschap overgenomen (jim). De huidige leidingsleden zijn het langste werkzaam. Paul Bruijs en Sietske van Loenhout het langst (16jaar lang).” Er zijn best wel leuke dingen te vertellen over die 22 jaar zou je zo zeggen? “Het is opvallend dat er gedurende de jaren heen zoveel animo is van zowel jongens als meisjes. Kinderen voelen zich hier op hun gemak. Iedereen is gelijk en iedereen heeft zijn kwaliteiten binnen de club. Even wat Weetjes: dat er heel af en toe ‘’wasbakspeciaals’’ worden gegeven, dat is een actie van de leiding als iemand ondeugend is en waarbij degene gedoopt wordt in de grote wasbak. Ook muizen een bezoek brengen aan het bouwkot, waar sommige kinderen bang voor zijn.” Felix Kools had destijds al een vooruitziende blik toen hij zag dat een continue doorstroom van jeugd naar de bouwclubs noodzakelijk was. Nu is BC De Knutselaers één van de oudste en meest solide jeugdclubs met een wachtlijst. Er kunnen er immers maximaal 20 kinderen werkzaam zijn anders verliest de leiding het overzicht en komt de veiligheid in het gedrang. Zelf kijkt Jim ook met erg veel genoegen terug op de jaren dat hij er nu bij is. “Als ik voor mezelf terugkijk dan is het zeker de moeite waard geweest dat de club is opgericht en ik deze club nu zelf met anderen mag leiden. Dat is een voorrecht! Wat is er nou mooier dan kinderen te laten werken met hun handen? (lassen/plakken/boetseren en samen hun eigen ideeën voor de Vastenavondoptocht uit te werken).” Voor de optocht heeft de club weer heel wat in petto:” Een kleurrijke optocht. We hebben rond ons 2x11 jarig bestaan gebouwd. Motto:Na 2x11 jaar plakke zitte me gebakke! Kortom een optocht om van te smullen.”

Lauw Almekinders is dikwijls in het bouwkot te vinden. Hij was diegene die na het vertrek van Felix Kools aandrong op een doorstart van de club die er bijna mee stopte. Officieel zit hij niet bij de leiding. “Dat moeten de jongeren doen, dat is ook een taak waar ze in moeten groeien.” Maar het is duidelijk dat zijn betrokkenheid en passie een grote bijdrage aan bouwclub levert.