Simpel ‘Gitaardag’ stond er vermeld, maar wie de eerste editie heeft meegemaakt heeft weet dat het veel meer is, maar dan ook MEGA véél meer! En dat zullen we weten ook.

De man achter dit alles, wordt mij verteld, is Maxim Slock. Dat is dus de persoon die ik aan zijn jasje moet trekken, want hij heeft wel meer van dergelijke muzikale uitdagingen. De eerste vraag luidt dan ook waar dit nu weer vandaan komt? “Herman en ik bedachten ‘n aantal concepten om weg te kunnen zetten bij Marijn, de gitaarmiddag is er daar één van.” Maxim is zelf één van de boegbeelden van Flat Out. Wie kent hem niet, enigszins voorover gebogen, als hij helemaal in zin spel opgaat en welhaast met zijn instrument lijkt samen te smelten. Hoe lang is dat eigenlijk al niet? “Al weer 34jaar, schrik, :-/” Ook het antwoord op de vraag waarom de gitaar is kort:” Het geluid vd gitaar staat dichter bij mij dan dat van bv de piano, vandaar die keuze. Mijn ouders hebben mij gestimuleerd ‘n instrument te kiezen, op jonge leeftijd, vandaar.” Ok, terug naar de Gitaardag die op zondag 26 januari vanaf 15:30 uur begint in ’t Slik te Bergen op Zoom. Wie doen er allemaal mee? “De gitaristen zijn Dre Hamers v Electica, Conrad Hultermans v VH-tribute 5150, Ingmar Westdorp v The Freebirds, Lars v Herel van 666 The Nightmare, Hans Hendrik van Darius Dante en ikzelf. Rob de Groot staat in optie ivm optreden.” We moeten even vermelden dat de rest van de ‘band’ bestaat uit Stan Verbraak, Herman Bierhuizen, Maurice Teloussa en Martijn Kip. Er staat dus wel wat deze middag daarom liggen de verwachtingen ook hoog. “Zeker gezien vorig jaar. Door de inzet en het enthousiasme van alle gitaristen, de lol straalde van het podium af, dat kreeg het publiek duidelijk mee!”. Maxim kan wel lachen om mijn opmerking dat gitaristen toch een ‘apart volkje’ is. “Gitaristen zijn altijd bezig met 'sound'. Dus vaak n ander pedaaltje of n andere amp en dat soort dingen. Het is n soort van verslaving, ;-).” Ik ben blij dat Maxim die opmerking zelf maakt. Ik merk aan alles dat deze begaafde gitarist er enorm veel zin in heeft. Ik kan dan ook nauwelijks wachten tot het zo ver is. Om mee te maken wat Maxim ons belooft:”Veel gitaarsolo's!!:-) en lekker lol trappen.”

Maxim geeft kennis door

Hoe kan het anders dan dat iemand die zoveel passie tentoon spreidt, deze passie ook wil doorgeven aan anderen. Daarom geeft Maxim les. Hij wil zijn pupillen dezelfde liefde voor het instrument aanreiken die hij zelf heeft. "Ik wil hen boven al laten luisteren." Het is immers de basis om muziek te voelen, en vanuit je hart te kunnen spelen.