In het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum te Oudenbosch gaan de maandelijkse ‘doemiddagen’ weer van start. Op zondagmiddag 19 januari is de eerste dit jaar, dit keer met een archeologisch tintje. Van aardewerk scherven wordt weer een hele pot of schaal gemaakt. In elk geval zo compleet mogelijk.


De deelnemers mogen werken met originele oude scherven en dat geeft een speciaal tintje aan de middag. Als echte archeologen mogen ze met aardewerk uit een opgraving aan de slag. De aan het museum verbonden archeologe Anne-Marie Visser vertelt wetenswaardigheden over de herkomst van de scherven. Het oude materiaal mag niet worden meegenomen, maar wie wil kan zelf een miniatuur potje maken dat mee naar huis mag.


Het is de bedoeling om van de opgegraven scherven aardewerk potten in elkaar te puzzelen. En dat valt heus niet mee! Om een handje te helpen zijn scherven die bij elkaar horen, al uitgezocht.

Wie eens wil eens wil proberen om net als een prehistorische pottenbakker met klei te werken, mag zelf een miniatuurpotje maken om mee naar huis te nemen.


aanmelden

Opgeven voor deze doemiddag kan t/m 18 januari 16.00 uur via telefoonnummer 0164-672635 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De kosten voor deze middag bedragen € 3,50.  Dat is inclusief limonade.

De doemiddag vindt plaats van twee tot vier uur in het museum aan de Markt 30a (in de poort, schuin tegenover het Zouavenmuseum).