Bergen op Zoom - Het leek wel of alle Bergse kinderen er waren. 

Het was weliswaar guur weer maar het was gelukkig droog. Ook de mist kon geen roet in het eten gooien want de Bergse kinderen hadden massaal gereageerd op de oproep van Sinterklaas en zijn Pieten om hem massaal te komen ontvangen als hij met zijn stoomboot helemaal vanuit Spanje zou aanleggen aan de Bergse kade. En inderdaad, het was erg druk. Ook opa’s en oma’s waren van de partij op deze gezellige intocht. 

Het was erg mistig en je kon dan ook niet ver de haven inkijken. Af en toe leek het er op alsof je uit de verte wat ‘boot-geluiden’ hoorde. En na lang wachten verschenen eerst de kleine bootjes op die de Sint altijd begeleiden. En toen, ja hoor daar stoomde Pakjesboot 11 de haven binnen, langzaam doemde hij op uit de mist. De kinderen zongen en schreeuwden nog harder; de Sint was gearriveerd. 

Het is altijd een hele wacht tot de Sint aanlegt aan de kade. De meeste ouders zijn namelijk al ruim tevoren aanwezig om een zo’n goed mogelijk plekje te bemachtigen. Geen noot hoor wat Studio Pepernoot was aanwezig om de kinderen op te warmen en ook liepen er de nodige bandjes rond die zoals ieder jaar weer de stemming er goed in houden. En als de Sint er dan is lopen ook de bandjes mee in de tocht naar de Bergse binnenstad.