Ian Curtis Live?? toch niet,.... Ondanks het relatief korte bestaan van de band Joy Division heeft de muziek van band grote invloed gehad op de muziekgeschiedenis.

Zo vinden ook de leden van Joy Division Undercover, die de Britse postpunkgroep weer laat herleven. Vrijdag 31 mei staat Joy Division Undercover in Poppodium Gebouw-T.


Joy Division werd eind 1976 opgericht in Manchester. Hun eerste album, ‘Unknown Pleasures’, wat in 1979 werd uitgebracht had een typisch atmosferisch geluid. Naast het minimalistische spel van de bandleden, worden ook de typische teksten van Ian Curtis kenmerkend voor de band. Terugkerende thema’s in de teksten van Curtis zijn verval, angst, woede en eenzaamheid. Op 18 mei 1980, nog voor het verschijnen van het tweede album en kort voor de geplande Amerikaanse tour, verhing Curtis zich. Het tweede album ‘Closer’ wordt daarom ook wel gezien als het afscheidsalbum van Ian Curtis. De single Love Will Tear Us Apart, die na Curtis’ dood uitkomt, groeide uit tot het bekendste nummer van Joy Division.

Singer/songwriter Erny Green, die ook het voorprogramma verzorgd, vertaald met zijn band het repertoire van Joy Division. Aangevuld met bandleden uit onder andere Hallo Venray, weten zij de sound van Joy Division perfect te benaderen.

Tickets voor het concert van Joy Division Undercover kosten € 7,50 en zijn verkrijgbaar via de website van Gebouw-T, www.gebouw-t.nl, bij De Waterput (Bossstraat 36, Bergen op Zoom) of VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19). Meer informatie is te vinden op de website van het poppodium.