Gebouw-T, het poppodium in Bergen op Zoom gaat alweer bijna haar derde levensjaar in. Op 20 januari 2010 opende de zaal haar deuren.

Na het eerste succesvolle jaar blijkt deze trend zich doorgezet te hebben in 2012. In 2012 heeft het podium bijna 10.000 bezoeken meer mogen ontvangen.

Gebouw-T sluit 2012 af met een bezoekersstand van iets meer dan 30.000 bezoekers. In dat jaar heeft het poppodium 122 activiteiten georganiseerd, waaronder naast de regulier concerten en dance-events ook de nieuwe bandwedstrijd T-Strijd, het multimedia spektakel X-Samples of History en natuurlijk het eigen festival Op De T. Best bezochte avonden waren het concert van Bløf, Gers Pardoel, Blaudzun en The Fabulous WannaBeatles.

Een nieuwkomer in 2012 was het multimedia Event X-Samples of History, georganiseerd in het kader van het 800 jarig bestaan van Bergen op Zoom. Een uniek samenspel van licht, geluid, sampling en live-performances, wat nog niet eerder in Nederland heeft plaats gevonden. In samenwerking met enkele restaurants in Bergen op Zoom is het T-Diner geïntroduceerd. Het T-Diner staat voor een complete avond uit, inclusief een heerlijk diner vooraf. 2012 was ook het jaar dat Gebouw-T door het Fonds voor Podiumkunsten werd aangewezen als kernpodium. Daarmee is het officiëel toegetreden tot de top van het Nederlandse podiumcircuit.

Ook 2013 ziet er rooskleurig uit voor het poppodium Zo begon het jaar goed met twee uitverkochte concerten van Flat Out. Grote namen als Moke, Arno (be), Uriah Heep (uk) en Ten Years After (uk) zijn reeds bevestigd, en dansfeesten als 80’s Verantwoord en WoodTstock zijn wederom terug te vinden in de programmering. Tevens zijn er weer nieuwe concepten terug te vinden in de agenda. Veertigers dansfeest 40UP, zeer populair in de rest van Nederland, vindt in april voor het eerst plaats in Gebouw-T. Ook Lowlands succes Superstijl, het meest democratische dansfeest van Nederland, komt naar Gebouw-T.

Het volledige programma en meer informatie over de bevestigde evenementen is te vinden op www.gebouw-t.nl. Kaarten zijn tevens via deze website te koop, of bij De Waterput (Bosstraat 36, Bergen op Zoom) of VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom)