De dagen vliegen snel voorbij, alweer de laatste week vakantie.

Zaterdag 14 augustus Begint met een motorritje samen met broer Sjef. Alhoewel de hemel dreigend is als ik naar Steenbergen rij, begint het helemaal open te trekken als we richting Willemstad koersen.

We besluiten Zeeland te bezoeken, natuurlijk weer via allerlei binnendoor weggetjes. We hebben een tussenstop bij Restaurant Nusa Sluishaven. Je hebt vandaar een prachtig uitzicht op het Haringvliet en het is behoorlijk druk met scheepvaart en pleziervaart.

We gaan weer op pad en koersen op Brouwershaven aan via Bruinisse. Het is heel druk op de terrassen, en dat ondervinden we zo’n beetje bij elke stop. Ach ja, via Zierikzee gaan we naar Wilhelminadorp, Wemeldinge, Yerseke en zo weer richting huis.

Henk en ik besluiten om even te gaan kijken bij Grand-Café De grote Slok. Ook Bastin komt nog even langs en het is ouderwets gezellig. Wat een mooi straatje is dat Hofstraatje trouwens 😉

Zondag 15 augustus belooft een warme zonnige dag te worden. Ik had wel de intentie om naar Lia te gaan en zo de was van Henk weg te brengen, maar het is een veel te goede dag om binnen te zitten. Zoveel droge dagen voor de motor waren er niet deze vakantie, dus ga ik lekker op pad. Ik rij een keer langs de andere kant Zeeland in, richting de Zeedijk aan de Westerschelde en zo via Borsele naar Vlissingen. Daar aanbeland bekijk ik het haventje in de stad eens van de kant van het Arsenaal.

Voorts rij ik richting het Dok en bewonder Museumschip Hr. Ms. Mercuur. Via Middelburg rij ik naar het Veerse Meer, om dan richting Wemeldinge te rijden. Over de oude Zeeuwse weg rij ik vervolgens huiswaarts. 

Ik heb weer een paar leuke plaatjes kunnen schieten.

Maandag 16 augustus is zo’n typische doe-niks dag. Het weer is gewoonweg slecht met regelmatig regen. Niet dat je denkt van, “ik zal eens er op uit trekken”. Tegen het eind van de middag krijg ik een berichtje van mijn maat Co, of ik nog effe naar de Slok kom. 

Nou, dat lijkt me inderdaad een strak plan en dus begeef ik me niet veel later naar Grand-Café De Grote Slok. Het werd toch nog gezellig.

Het is dinsdag 17 augustus en deze dag valt letterlijk in het water. Noemen ze dit nu vakantie? De regen klettert de hele dag en dus wordt het gewoonweg een kwestie van binnenblijven, iets op de computer doen en wat TV kijken. Het  geeft me wel de tijd om mijn “pleidooi” te schrijven voor die Duitse subsidieprijs, dat dan weer wel 😉

 

Woensdag 18 augustus begeef ik me iets over negenen naar Korteven. Effe tanken, maar vooral omdat ik met Marc daar afgesproken had. Mijn visiteboekjes zijn immers klaar en Marc komt ze onderweg naar Den Haag “even” afgeven. Wat een maat.

Nu de tank vol is, het amper half tien is, besluit ik om toch een ritje met de auto te maken. Ik zet de navigatie op binnendoor naar Raamsdonk. Ze stuurt me naar Hoogerheide, Huijbergen, Essen, Schijf, Sprundel, Etten-Leur zo naar Breda. In Sprundel zie ik nog een paar leuke beelden op een parkeerplein. Onderweg weer de mooiste panden, maar de regen besluit de dag echt te vergallen. Als ik in Breda beland en het weer er alleen maar slechter op wordt, besluit ik huiswaarts te gaan.

 

Amper thuis, krijg ik ene berichtje van Henk, of ik nog iets wil doen, ergens eten of zo. Henk heeft woensdagsmiddag vrij en moet weer acclimatiseren nu hij de eerste week weer aan het werk is.

We besluiten bij De Zeester een vispotje te nuttigen.

Laat in de middag gaan Co en ik nog even naar het terras van Schenklokaal Prins Heerlijk. Een oude schoolmaat Jan Kaan zit er ook met zijn zoon. Altijd weer leuk om oude bekenden te zien. Natuurlijk krijgt hij mijn alternatieve “visitekaartje”, die morgen een reis zal maken naar Aruba, als Jan huiswaarts keert. Het wordt later dan ik dacht, want ik zie zelfs PSV nog nipt uit verliezen bij Benfica. Enfin, weer een dag voor bij.

 

Op Donderdag 19 augustus besluit ik mijn was naar mijn zus Lia te brengen. Het is ouderwets gezellig om daar binnen te waaien. Op weg naar huis besluit ik langs Eetcafé ’t Goeleven te rijden in De Heen. Het is altijd gezellig om met eigenaar Hans een praatje te maken en ondertussen bestel ik een biefstukje. Ook geef ik nog even wat exemplaren van mijn “visiteboekje” af, onder andere een exemplaar voor Nettie Deelder… juist ja de zus van Jules Deelder die momenteel mijn boek Literaire Glibberingen & Poëtische Trilsels aan het lezen is. Ik kon het gewoonweg niet laten😉 

Op weg naar huis hou ik nog even een stop om het Loerhuys vast te leggen.

Het is weer een trage sombere dag. Ik heb nog wat dingen te doen en helaas moet ik mijn afspraak met Albert Hagenaars afzeggen. Een berichtje via Facebook brengt dan toch weer een glimlach op mijn gezicht; een foto van Jan Kaan die mijn visiteboekje in het vliegtuig toont.

In een whatsapp berichtje van mijn uitgever Boekenindustrie ontvang ik dan een foto met het bericht dat mijn pleidooi voor de Duitse subsidieprijs verstuurd is met twee exemplaren van In de schaduw van de waarheid; een Duits en een Nederlands exemplaar.

Vrijdag 20 augustus is mijn laatste vakantiedag. Ook deze begint met regen, maar gelukkig klaart het in de loop van de ochtend op. Ik stap op mijn motor en ben van plan Zeeland nog eens te bezoeken. Maar eerst bezorg ik Albert Hagenaars nog een visiteboekje voor hij op vakantie gaat. We staan al snel drie kwartier voor zijn deur te “mauwen”. Als ik uiteindelijk ga tanken is het al kwart voor drie. Niet meer de moeite om op pad te gaan. Maar ik bezorg nog even een visiteboekje bij mijn neef/maat/motorbroeder Corné van Ome Jan. Daar zit ik ook weer een klein uurtje te kletsen over van alles en nog wat. Ik breng mijn motor thuis en krijg een berichtje dat Henks werkweek er weer op zit. Dus wordt het tijd de week af te sluiten bij De Saeck. Ik neem een Dossier Europa mee, omdat een van de vaste klanten er om gevraagd heeft. Voeg nog een visiteboekje toe en weer een tevreden lezer. Abel komt ook nog even, dus weer ouderwets gezellig. De vakantie zit er op.

.