Carnavalsvereniging ‘t Vagevuur

Contactpersoon: Peter van Rijen
Straat: Canadaweg 34a
Postcode: 4661PZ
Plaats: Halsteren
Telefoon: 0612027490

Carnavalsvereniging het Vagevuur is opgericht in 1962 door Geert Loos. De eerste jaren is er in een kippenhok gebouwd bij hem op de werf aan het Vagevuur. Hier hebben we tot 2003 mogen verblijven. Totdat we nieuwe koten zouden kunnen huren, heeft Rene Ooms ons onderdak geboden voor 2 jaar. In de tussentijd heeft de club ook een voorzitterswissel gekend. Ad Hack heeft in 2002 het stokje over mogen nemen  van Geert Loos.

Canadaweg 34a/ pa Bloemendaalsweg 65 4661 PZ Halsteren/ pa 4664 CB Lepelstraat

 

Vanaf 2006 bouwen we aan de Canadaweg in Halsteren. Hedendaags bouwen we nog steeds wagens die voldoen aan de criteria A- wagen. De club is nog altijd groeiende met een totaal ledenaantal van 65 mensen. Tot deze 65 mensen hebben we ongeveer 40 actieve bouwers, waaronder een gerespecteerd aantal vrouwkes! 

 

Een aantal leden bij ons in de club, zijn ook lid van onze ‘huisband’FF Uitbloaze, de band verzorgd sinds jaar en dag een lekker meziekske bij onze wagen in de optochten van De Straot, Altere en het Krabbegat!

De Wagens werden in de vroege jaren 60 zo groot, dat Geert Loos een muur naast de deur eruit moest breken. De muur is daarna nooit meer teruggezet, maar vervangen door grotere deuren. Een grote club werd geboren en is tot op heden de op 2 na oudste bouwclub in de regio Bergen op Zoom!

Zoals gezegd werden de wagens steeds groter en er werd met polyester gebouwd. Ontwerpers werden,- en worden nog steeds- door de club versleten. Veerle Schouten is dit jaar al onze 18e ontwerper(ster) totaal. We hebben in onze rijke geschiedenis veel ups en downs gekend.

De rijke jaren toen we jaren achtereen onverslaanbaar waren en de ene na de ander mooie creatie op de weg brachten. De mindere jaren werden vooraf gegaan aan de onzekerheid van de wissel van de bestuurlijke functies en tussentijdse bouwlocatie die op de valreep bij Rene Ooms aan de Zonnekreekseweg werd gevonden.

Sinds we een loods huren van de Gemeente Bergen op Zoom, kunnen we ook jaarlijks een Open Avond organiseren. Dit jaar zal de Open Avond plaats vinden op Zaterdagavond 18 Februari. Hier kan een ieder onder het genot van een hapje en een drankje alvast een impressie krijgen over wat wij dit jaar op de weg gaan brengen.

 

Wij rijden standaard 3 optochten, te weten die van De Straot, Altere en Berrege. Die van De Straot voelt voor de club als een thuiswedstrijd, omdat we toch echt een Straotse club zijn en hier nog altijd de meeste leden vandaan komen. Na de optochten zal de wagen op de zondag erna nog op De Kaai (gedempte haven), te bewonderen zijn alvorens de wagen wordt verkocht.

 

Dit jaar beleefd de club een bijzonder Jubileum, we bestaan dit jaar 55 jaar. Dit is voor ons een ongekende prestati, waar wij allemaal zeer trots op zijn.

 

We bouwen dit jaar een jubileumwagen met als motto: Al 55 jaor los, in ons Kebouterbos! Wij hopen dat wij in de komende jaren nog veel meer moois voor jullie in petto hebben!