Jelle Paulusma (ex-Daryll-Ann) met solo-album in Gebouw-T op 20 februari


Met de reünietour van Daryll-Ann achter de rug, wordt het hoog tijd voor frontman Jelle Paulusma’s eigen werk. Onder de naam Paulusma staat hij vrijdag 20 februari in Gebouw-T.

Jelle Paulusma is songwriter, zanger en gitarist. Van 1988 tot 2004 was hij de zanger en gitarist van de populaire Nederlandse band Daryll-Ann, waar ook gitarist Anne Soldaat deel van uit maakte. Na het uiteenvallen van de band in 2004 richtte Paulusma zich op een solo carrière. Hij maakte vier solo albums, waarvan de laatste ‘Pulling Weeds’ in november 2014 is uitgebracht onder de vlag van Excelsior.

Verwacht bij Paulusma geen gelikt singer-songwriter geluid. Zijn sound is grover en ongepolijster, meer rock ’n roll. De songwriter haalt zijn inspiratie uit zowel schoonheid als lelijkheid. Van mildere muziek en theatertours die misschien met de leeftijd meer voor de hand zouden liggen is nog geen sprake. “Doe mij maar een donker hol”, aldus Paulusma.

Het voorprogramma van deze avond wordt verzorgd door Chaising Rainbows. De band, een muzikantencollectief uit Santa Barbara en Amsterdam, kwam in oktober 2014 met het album ‘With Henk Jonkers". Het album heeft een mix uit songs die doen denken aan The Velvet Underground, The Beatles en Jonathan Richman, met invloeden als Lou Reed en Crazy Horse.

Tickets voor het concert van Paulusma zijn reeds beschikbaar via www.gebouw-t.nl, VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom) en De Waterput (Bosstraat 36, Bergen op Zoom)