Pluk van de Petteflet komt naar Bergen op Zoom op 20 december

Theater De Maagd wordt Torteltuin

Pluk rijdt op zaterdagmiddag 20 december met zijn rode kraanwagen theater De Maagd in Bergen op Zoom binnen voor een nieuwe familiemusical. Met zijn vriendjes beleeft hij een interactief avontuur waarbij kinderen uit de zaal ook meedoen. Zo komen de verhalen van Annie M.G. Schmidt met de illustraties van Fiep Westendorp tot leven in twee voorstellingen voor iedereen vanaf 4 jaar, aanvang 14:00 en 16:00. Meer info op www.demaagd.nl.

 

Pluk van de Petteflet komt naar het theater, met een interactieve, muzikale voorstelling. Pluk en Aagje (gespeeld door kinderen) bouwen samen met Zaza, Dollie de Duif, Mevrouw Helderder en vele andere personages uit het bekende boek van Annie M.G. Schmidt De Maagd om tot een Petteflet met Torteltuin. Maar dat kunnen ze niet alleen. Zij hebben namelijk de hulp van de kinderen uit de zaal nodig. Pluk van de Petteflet is één van de beroemde creaties van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp. Ruim veertig jaar geleden reed dit ventje met een rommelige bos haar in zijn rode kraanwagen de kinderliteratuur binnen, om er nooit meer weg te gaan. In Pluk van de Petteflet staan Pluk en zijn vrienden niet alleen klaar om de Torteltuin te redden, maar ook om een nieuwe generatie kinderen een theaterbeleving te bezorgen.

 

De Stampsong

Pluk vraagt alle kinderen om thuis alvast de Stampsong te oefenen met het instructiefilmpje op www.demaagd.nl. De kinderen in de zaal lopen namelijk de kans om uit de zaal gePLUKT te worden om een Stampertje te spelen.