Jazzvirtuoos Benjamin Herman naar Bergen op Zoom op 7 november

Of saxofonist Benjamin Herman nu met zijn eigen trio, kwartet of het grotere ensemble New Cool Collective optreedt, hij is immer de bandleider. Het is met zijn trio, bestaande uit Joost Patocka en Ernst Glerum, waarmee Benjamin Herman op vrijdag 7 november Gebouw-T aan doet. Het optreden is naar aanleiding van het uitkomen van het nieuwe album ‘Trouble’. Dit nieuwe album is opgenomen met de jonge en bijzonder getalenteerde zanger/pianist Daniel von Piekartz. Von Piekartz is een graag geziene gast in Sociëteit De Kring in Amsterdam, waar Benjamin Herman veelvuldig optreedt. Op het album is Von Piekartz op acht van de tien nummers te horen, allen covers uit het omvangrijke jazzrepertoire. Stukken van onder meer Fats Waller, Henry Mancini en Sly Stone krijgen op het album een postmoderne make-over.

Benjamin Herman is voornamelijk bekend van het in 1993 door hem opgerichte New Cool Collective, een achtkoppige band met invlouden uit de jazz-, soul- en latinmuziek. In 2013 bracht New Cool Collective zijn dertiende album uit. Tevens hebben ze recent een samenwerking met Guus Meeuwis aangekondigd, waarmee Nederlandse popklassiekers in een nieuw jasje gestopt worden. Naast Guus Meeuwis heeft Herman samen gespeeld met onder andere Jan Akkerman, Candy Dulfer, Chef’Special, Roos Jonger en Michiel Borstlap.

Benjamin Herman heeft al jaren een zeer hecht trio met Ernst Glerum en Joost Patočka. Of het de composities van Misha Mengelberg zijn, evergreens of eigen werk, zeker is dat deze worden geïnterpreteerd met visie en “prettige virtuositeit”. Puttend uit Herman's creatieve geest en de twee werelden van Glerum (ICP Orchestra) en Patočka (Rita Reys) is het werk van deze formatie altijd van hoge klasse.

Tickets voor het concert van Benjamin Herman zijn onder andere verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl, of via VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat19, Bergen op Zoom) of De Waterput (Bosstraat 36, Bergen op Zoom).