Start Singer-Songwriter Contest voorrondes in Tholen op 23 februari

Afgelopen maanden is Gebouw-T op zoek gegaan naar de beste singer-songwriters in de gemeentes Bergen op Zoom, Steenbergen, Tholen, Woensdrecht, Halsteren en Roosendaal. Uit alle inschrijvingen zijn 12 deelnemers geselecteerd die het tegen elkaar gaan opnemen in drie voorrondes. De eerste voorronde vindt plaats op zondagmiddag 23 februari, in Eetcafé The Sixties.

Per voorronde laten vier deelnemers hun repertoire horen. Deze eerste voorronde in Tholen zijn dat Rik Bokelman, Roy van Dijke, Nina en Anthony Deksis. Iedere deelnemer krijgt 15 tot 20 minuten om zowel jury als publiek te overtuigen van hun kunnen. Vervolgens kiest de jury een winnaar, die gelijk door mag naar de finale in Gebouw-T. Ook het publiek mag laten weten welke deelnemer zij het beste vonden. Deze publiekswinnaar verwerft eveneens een plekje in de finale.

De twee volgende voorrondes vinden plaats op zondag 9 maart in Café De Saeck in Bergen op Zoom en op 16 maart in Theaterschool Myra Ceti in Steenbergen. De finale vindt op 30 maart plaats in Gebouw-T. Op het spel staan onder andere een cheque t.w.v. €500,- te besteden bij Bax-Shop.nl, opnames in Studio-T en een plekje tijdens PUUR, het singer-songwriterfestival van Gebouw-T, waar ook Maaike Ouboter en Tangarine optreden. Dit festival vindt op 19 april plaats.

De voorrondes van de Singer-Songwriter Contest starten om 15:30 uur en zijn gratis te bezoeken. Meer informatie over de contest is te vinden op www.gebouw-t.nl.