Sleeping Beauty, sprookje voor jong en oud op 3 januari

Het Sint-Petersburg ballet kust Sleeping Beauty (Doornroosje) opnieuw tot leven in het sprookjesballet van Marius Petipa / Lev Ivanov en Tsjaikovski (Het Zwanenmeer en De Notenkraker). De oorspronkelijke choreografie is gemaakt in 1890 en het gezelschap danst de voorstelling op exact dezelfde manier. Deze voorstelling is voor jong en oud een sfeervol uitje tijdens de kerstvakantie. Sl eeping Beauty komt op vrijdag 3 januari 19:00 naar De Maagd (Bergen op Zoom). Voor meer informatie www.demaagd.nl.

De schone slaapster

Het verhaal van Doornroosje die na 100 jaar slapen wakker wordt gekust door haar droomprins is door Tsjaikovski, Petipa en Ivanov bewerkt tot één van de beroemdste balletten ter wereld. De topdansers van het Sint-Petersburg Ballet brengen de originele uitvoering met danspassen die voor de grootste sterren nog een uitdaging zijn. De scènes met kleurrijke decors en kostuums spreken tot ieders verbeelding. De kinderen laten zich meeslepen door het verhaal dat eindigt in een groot feest waarin alle sprookjesfiguren dansen. De (groot) ouders genieten van de danspassen met spectaculaire sprongen.

Hele wereld over

Het Sint-Petersburg Ballet reist met topsolisten de hele wereld over en werkt als één van de weinige gezelschappen in de oude tradities van het Russisch ballet. De dansers zijn nu in Nederland met Sleeping Beauty, één van de meest opgevoerde (en moeilijkste) klassieke balletten.

 

Meest verfijnde balletcompositie

De afwisselend verhalende en decoratieve dansen van Marius Pertipa, de prachtige muziek van Tsjaikovski en het fraaie sprookje vormen samen een meesterwerk. Tsjaikovski beschouwde Sleeping Beauty als zijn meest verfijnde balletcompositie.. De choreografie van Petipa is virtuoos, met het zogenaamde Rozen adigio en de klassieke pas de deux in de finale als hoogtepunt.

 

Voor meer informatie en kaartjes: www.demaagd.nl