Jazzconcert Café Oosterwaal op 29 december

Rue d’Anvers meets de Toffe Jongens

 

Het straatorkest Rue d’Anvers houdt eenmaal per jaar, in tegenstelling tot wat de naam ‘streetorkest’ zou vermoeden, een (zit) concert bij Café Oosterwaal. Dat vergt natuurlijk uiterste concentratie voor deze ervaren muzikanten vandaar dat zij ook ieder jaar een gast of gasten uitnodigen om de optredens af te wisselen. Dit jaar is gekozen voor de Toffe Jongens, een achtkoppig (jazz) podiumorkest.

 

Rue d’Anvers is opgericht in 2006 en telt momenteel 14 muzikanten. Aanvankelijk is het orkest (schoorvoetend) begonnen met een repertoire van traditionele jazzmuziek uit New Orleans. Naarmate de jaren, leeftijden en ervaringen vorderden werd het tijd voor een geheel nieuw en verfrissend repertoire. Traditionele jazznummers worden nu afgewisseld met (swingende) Franse chansons en spetterende Latin nummers. Een feest voor de toehoorders maar zeker ook voor de muzikanten zelf. Inmiddels is Rue d’Anvers een veel gevraagde gast tijdens jazzfestivals in binnen- en buitenland met als hoogtepunt een spectaculair optreden in Celle, Duitsland. Ongetwijfeld is dit mede te danken aan de specifieke outfit van het orkest en een uiterst fotogenieke grand marchall.

 

“Dixieland muziek in een stevig jasje”. Dat is de slogan die de Toffe Jongens hanteren voor hun orkest. Opgericht in 2009 was het de eerste doelstelling om een groep te formeren in de stijl van de Seeger Session Band waar Bruce Springsteen mee rondtoerde. Bij de eerste repetitie bleek echter dat de toenmalige bezetting zich meer leende voor dixieland muziek en zo is het gebleven. De Toffe jongens hebben veel vaste optredens zoals ProefMei, Bierfestival Antwerpen maar met name hun live-shows in Bittburg zijn wereldberoemd.

 

Het concert Rue d’Anvers meets de Toffe Jongens wordt op 29 december gehouden in Cafe Oosterwaal. Aanvang is 16.00 uur met een beoogde eindtijd van 19.00 uur, maar dat weet je maar nooit……..  Toegang is gratis.

 

 

 

Voor meer informatie:  Jos Spijkers; mobiel: 0630153381; email: josspijkers@planet.n