Kerst … met Liesbeth List  op 21 december

‘Kerst met … Liesbeth List’ is een sfeerconcert met live muziek, gastsolisten en een plaatselijk koor. Voor deze kerstspecial deelt La List het podium met het strijkorkest o.l.v. Max Smeets, de Amerikaanse soul & gospel zanger Dennis LeGree en bariton Hans Pieter Herman. Bij de voorstelling op zaterdag 21 december in De Maagd zingt het CQ-koor uit Bergen op Zoom mee. Het publiek is de drukte van het afgelopen jaar zo vergeten bij een warme mix van o.a. White Christmas, Heilige Nacht, Oh Happy Day en natuurlijk de Pastorale. Er zijn nog plaatsen vrij. Meer info op www.demaagd.nl

Gelukkig niet het einde

“Mijn privéleven is heilig voor mij. Af en toe wil ik helemaal niets hebben. Zo'n avond in je eentje voor de microfoon is heel erg intensief; op een gegeven ogenblik ben je moe.” Dit is wat Liesbeth List zei op 12 januari 2012 in een interview met de NOS. Daar maakte ze bekend dat ze zou stoppen met de grote en zware tournees (niet met zingen). Haar jubileumtour 40 jaar Liesbeth werd gelijk haar afscheidstournee, en op 30 januari 2013 gaf zij haar laatste voorstelling in de Stadsschouwburg Tilburg. Gelukkig is ze nog niet helemaal klaar en brengt ze in een december een kerstspecial.

 

Liesbeth List samen met CQ-koor

In elke stad waar Liesbeth haar kerstspecial neerzet, zingt een plaatselijk koor mee. Het CQ-koor zal samen met Liesbeth List van deze kerstspecial een feestavond maken in Bergen op Zoom. Het veelzijdige koor uit Bergen op Zoom trad o.a. op in Oberhausen, Luxemburg en Ostende. Het Maagdpodium kennen ze al van o.a. hun deelnames aan Kunsten in de Monumenten en Hoge Noot voor Warchild. De 56 zangers en zangeressen zingen ‘van alles wat’: Nederlands, Frans, Duits en Engels repertoire, Van Merck toch hoe Sterck tot The Wild Rover, van the Rolling Stones tot Ramses Shaffy. Ze hebben speciaal voor het optreden bij Liesbeth List nieuw repertoire ingestudeerd en samen met het orkest door Maxemillecorde o.l.v. Max Smeets geoefend..

Geboren om op te treden

Liesbeth List is geboren als Elisabeth (Elly) Dorethea Driessen in Badoeng, Indonesië. Het is niet voor niets dat Liesbeth zoveel van muziek houdt, als kind was ze altijd al bezig met literatuur, kunst en muziek. Op achttienjarige leeftijd kreeg ze zangles van de legendarische pedagoge Bep Ogterop.

Na een optreden in de AVRO televisietalentenjacht Nieuwe Oogst, krijgt Liesbeth haar eerste kans in de Rob de Nijs Show. Daarna gaat het snel met haar carrière. Zo kreeg o.a. goud voor haar LP Liesbeth List zingt Jacques Brel, een Edison voor de CD List, en ze had haar eigen theaterprogramma’s zoals Van Shaffy tot Piaf (haar 35 jarige jubileumprogramma) en Liesbeth List Intiem.

Voor meer informatie en kaartjes: www.demaagd.nl