Wende verrast met The Berlin Sessions op 26 oktober

‘We bevinden ons in een muzikale speeltuin’

Met ‘Last Resistance’ slaat Wende een compleet nieuwe weg in. Opnieuw. “Ik kan wel mijn leven lang dezelfde muziek slijten in het theater, maar zo zit ik niet in elkaar. Daar ben ik veel te nieuwsgierig voor”, aldus de zangeres, die voor haar nieuwste album zelf achter de knoppen ging zitten. Zaterdag 26 oktober staat Wende in Gebouw-T Bergen op Zoom.

‘Last Resistance is een topalbum. Het heeft internationale allure. Er zijn in Nederland maar weinig artiesten die kunnen, willen, of durven wat Wende doet. Dat maakt dit album nog uitzonderlijker’.Het is slechts één van de vele positieve recensies na het verschijnen van Last Resistance. Met dat album maakt Wende momenteel een bijzondere clubtour door Nederland.

 

Een uitgestippeld plan voor haar carrière heeft Wende niet. Van Chansonière ging ze naar singer/songwriter om vervolgens iets meer de popsound te omarmen op No. 9. Last Resistance is op zijn beurt doorspekt met electropop en dance. “Ik vind het leuk om diverse werelden samen te brengen en dat doe ik in mijn muziek door steeds opnieuw op ontdekkingstocht te gaan. Je kunt ‘Last Resistance’ vergelijken met een goed Italiaans gerecht. Alles wat er in zit is goed gekozen, heeft een functie en voegt écht iets toe. Al het overige is weggelaten.Ik ben een verhalenverteller, dus mijn stem is als altijd een heel belangrijk instrument in het geheel. Enerzijds is alles op dit album anders, maar anderzijds is het wel echt Wende gebleven.”

 

De clubtour belooft – zowel voor de muzikanten als voor het publiek – een bijzondere ervaring te worden. “Waar we eerder dit jaar, tijdens de Naked Sessions, de muziek heel kaal en klein brachten, gaan we het in de clubs uitbouwen. Net als op het album gaan we op het podium live spelen met ‘loops’ (korte, ter plekke opgenomen geluidsfragmenten die ritmisch herhaald wordt). Zo worden deze ‘Berlin Sessions’ een compleet andere ervaring. Het is een hele uitdaging, want als de bassist besluit een loop te maken van zijn rif en ik loop op het zelfde moment mijn stem of de gitaar, dan moet het ook samen nog tot iets goeds smelten. We bevinden we ons in een muzikale speeltuin en dat maakt het heel spannend.”

 

Voorafgaande aan het optreden dat om 21.30 uur aanvangt, zal de van onder meer OOR en BN DeStem bekende muziekjournalist Willem Jongeneelen de zangeres stipt vanaf 20.00 uur in de foyer van Gebouw-T interviewen. Een selecte groep van maximaal honderd liefhebbers (bestaande uit Vrienden van Gebouw-T en fans) kan daar bij aanwezig zijn. Belangstellenden met een toegangsticket voor het optreden van Wende die avond kunnen zich aanmelden via de website van Gebouw-T (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

Tickets voor het optreden van Wende kosten €26,- en zijn reeds verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl, VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom) en De Waterput (Bosstraat 36, Bergen op Zoom).