Radio Modern: Vetkuiven, livebands en swingen op 27 september


Grote successen in Antwerpen en Gent en op 27 september is dit feest in Gebouw-T. Radio Modern neemt de bezoeker mee terug naar de jaren 50: de jaren van swing en Lindy Hop. Ter plekke wordt het haar en make-up van de bezoeker in fifties stijl gedaan, waarna een eerste swingles gegeven wordt. Daarna kan de bezoeker de opgedane danskennis meteen in de praktijk brengen bij de live swingband en DJ’s!


De vetkuif is iets typisch uit de jaren 50. Dit was een hype in die jaren en ook terug te zien op de avond tijdens Radio Modern. Op de avond  zelf worden er ter plekke vetkuiven gemaakt bij degene die dat willen. Naast de vetkuif heeft ook lindy hop een belangrijke rol. Deze dans is ontstaan in New York in de vroege jaren 30. Het is een samenstelling van jazzdans, tapdans en charleston. De dans wordt niet alleen getoond, iedereen kan het op deze avond leren. Alles is  in stijl van de jaren 50. Er is geen dress-code, maar het is zeker leuk om een fifties outfit aan te trekken.


Op zaterdag 21 september, een week voorafgaand aan Radio Modern, organiseert Dansschool Jac Danst een workshop Lindy Hop. De workshop wordt gevolgd door een dansavond met live muziek. Tevens is er een modeshow met fifties kleding.


Dat Radio Modern een succes is blijkt wel. In Antwerpen en Gent hadden ze al uitverkochten zalen en over lof hebben ze  ook niet te klagen. In De Morgen, op JIM tv en in Elle Magazine kregen ze alleen maar positieve kritieken.


Herbeleef de jaren 50 in Gebouw-T op 27 september. Tickets voor dit concert zijn reeds verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl, VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom) De Waterput (Bosstraat 36, Bergen op Zoom). Meer informatie over de workshop Lindy Hop is te vinden via www.jac-danst.nl.