Trippen met Javier Guzman in Delirium II op 28 september

Waar Javier Guzman met Delirium al geen spaan heel liet van zijn alcoholverslaving, maakt hij in Delirium II zijn sex-, wiet-, medicijnen- en cocaïneverslavingen met de grond gelijk. De winnaar van diverse cabaretprijzen neemt je mee op een trip langs ongure straathoeken, afkickklinieken en voor een louterend bezoek aan een speelparadijs. Daarmee is het de meest autobiografische en confronterende show die Javier ooit maakte. Javier Guzman komt zaterdag 28 september naar De Maagd in Bergen op Zoom. Er zijn nog plaatsen vrij. Meer info op www.demaagd.nl

Javier  Guzman (1977) is een cabaretier, stand-up comedian en (stem) acteur van Spaanse afkomst.

Delirium was al een groot succes (hij won o.a. de Neerlands Hoop 2007) en ook Delirium II is goed ontvangen. Van de Volkskrant en NRC Handelsblad krijgt hij 4 sterren en van de Telegraaf zelfs 5. Javier Guzman kwam onlangs na vier jaar weer het eerst op tv. Zijn zesde cabaretshow is autobiografisch en confronterend. Voor de ogen van het publiek laat hij niets heel van de verslavingsproblemen die hij de afgelopen jaren heeft gehad.

 

Successen

Op jonge leeftijd verhuisde de cabaretier van het Spaanse La Palma naar Nederland. In 1998 ging hij studeren aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Al in zijn derde jaar kreeg hij de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival. Verder won hij de AVRO Belofte Prijs voor zijn rol in de Achtbaan en een Open Mic Award in het Comedy Café in Londen. Na zijn afstuderen zette hij zijn carrière voort op de planken, televisie en het witte doek. Op tv was hij onder andere te zien in De Co-assistent en in verschillende programma’s voor Veronica. Verder speelde hij ook in films als Flirt, Stella’s oorlog en verleende hij zijn stem aan het baasje van Garfield in de Nederlandse versies van Garfield en Garfield: A tail of two kitties. Ook was hij te horen in Suske en Wiske, in de Texas Rakkers als Manuel en als Dr. Nefario in Verschrikkelijke Ikke (Despicable Me).

 

Voor meer informatie of om kaartjes te kopen: www.demaagd.nl