Legendarische blues-rockband Ten Years After in Bergen op Zoom - 20 september


44 jaar geleden stonden ze nog op Woodstock, vrijdag 20 september verwelkomen we ze in Bergen op Zoom: de legendarische blues rockgroep Ten Years After. Ondanks dat de band al meer dan veertig jaar actief is, is dat niet te horen.

Ten Years After werd in 1967 in Engeland opgericht door Leo Lyons, Ric Lee, Chick Churchill en de onlangs overleden Alvin Lee. De grote bekendheid kwam door het optreden op Woodstock, waarvan het nummer ‘I’m Going Home’ op de Woodstock Film belandde. Met het tien minuten durende optreden in de film heeft Ten Years After rockgeschiedenis  geschreven. Tours over de hele wereld volgden en tussen 1967 en 1974 heeft Ten Years After tien albums uitgebracht die elk miljoenen keren zijn verkocht.

In 1975 besloot Alvin Lee solo te gaan. Hiermee stopte Ten Years After met touren en albums schrijven. In de twintig jaren die daarop volgende zijn er enkele pogingen gedaan om de band met Alvin Lee bij elkaar te krijgen, maar helaas koos Alvin Lee steeds voor zijn solo carrière.

In 2001, toen de vraag naar legendarische bands toenam, heeft EMI en Decca Records de hele Ten Years After collectie opnieuw uitgebracht. De band wilde tevens opnieuw gaan touren, maar Alvin Lee weigerde. Dankzij vraag van fans zijn de overige bandleden toch weer bij elkaar gekomen, en werd de 27-jarige gitarist en zanger Joe Gooch aan de bezetting toegevoegd. Nog steeds worden alle klassiekers gespeeld, maar dankzij Joe Gooch is er tevens een nieuwe richting in de band gekomen.

Ten Years After staat op vrijdag 20 september in Gebouw-T. Tickets voor dit concert zijn reeds verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl, VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom) De Waterput (Bosstraat 36, Bergen op Zoom).