Gebouw-T brengt gratis zomerconcerten

Elke donderdag tussen 4 juli en 15 augustus organiseert Gebouw-T een gratis zomerconcert. Op deze donderdagavonden zijn onder andere Protection Patrol Pinkerton, Simius, Flying Horseman en Traumahelikopter te zien.

De zomerconcerten vinden plaats na afloop van de Palm Parkies concerten op het Wilhelminaveld en zijn daardoor goed te combineren. Op 4 juli speelt Protection Patrol Pinkerton, een opkomende pop band uit België. Tijdens de Record Store Day wisten ze onder andere met hun hit ‘Future = Our Home’ indruk te maken in De Waterput. Flying Horseman, eveneens uit België, die op 11 juli optreedt deed dat al eens solo tijdens Made In Belgium in Gebouw-T. De band rond Bert Dockx maakt dreigende post-folk en donkere blues, met emotionele diepgang. 18 juli is het de beurt aan het Bergse Simius. Deze band is geïnspireerd geraakt door '90s grunge, metal, '70s classic rock en progressieve rock.

25 juli treedt de winnaar van de T-Strijd 2013 op: Collapsing New People. Deze band wist in de wedstrijd op te vallen door rauwe zang, grillige gitaar riffs, pompende baslijnen en stevige drums. Op 1 augustus staat er wederom een Belgische band op het podium: The Herfsts. The Herfsts is een zevenkoppig Leuvens collectief, dat zich specialiseert in energieke, aanstekelijke indiepop. Ze combineren hun dansbare songs met een intense liveperformance waar het enthousiasme vanaf druipt. 8 augustus is het vrij baan voor reggae. Dreadless onstond uit een jamsessie, maar inmiddels heeft de band al festivals als Zwarte Cross en Reggae Jam aangedaan. Traumahelikopter sluit op 15 augustus de zomerconcerten reeks af. In het Nederlandse alternatieve circuit zijn de jongens al doorgebroken. Traumahelikopter brengt een lekkere mix van rock’n roll, obscure country, punk, grunge en garage.

Op een rijtje:

4 juli – Protection Petrol Pinkerton (be)
11 juli – Flying Horseman (be)
18 juli – Simius
25 juli – Collapsing New People
1 aug – The Herfsts (be)
8 aug – Dreadless
15 aug – Traumahelikopter

 

Het café van Gebouw-T is op de avonden van de zomerconcerten vanaf 20:30 uur geopend. De zaal gaat om 22:30 uur open, waarna de band na afloop van het concert op het Wilhelminaveld aanvangt. Dit zal rond 22:45 zijn. De zomerconcerten zijn gratis te bezoeken.