Te voet op ontdekkingstocht door Bergen op Zoom  

Bergen op Zoom behoort tot een van de oudste steden van Nederland. Smalle straatjes, oude pleintjes en eigenzinnige monumenten vertellen het verhaal van een rijk en bewogen verleden, dat al meer dan achthonderd jaar terug gaat. De historische binnenstad vormt een uniek decor voor leuke winkeltjes, cafeetjes en sfeervolle restaurants. Er is geen betere manier om een stad goed te leren kennen dan te voet.
Daarom organiseert VVV Brabantse Wal, in samenwerking met Stichting Bezichtiging Monumenten (SBM), Zomerstadswandelingen o.l.v. een gids door het knusse stadscentrum. Deze wandelingen vinden plaats in de maanden juni t/m september.

Op woensdag- en zondagmiddag vertrekt de gids om 14.00 uur vóór het Oude Stadhuis op de Grote Markt en vertelt al wandelend over de historie van Bergen op Zoom, de monumenten, de voormalige haven en de prachtige monumentale panden. Er wordt een bezoek gebracht aan één monument (in overleg met de groep). Aansluitend kan op eigen gelegenheid Stadspaleis Het Markiezenhof bezocht worden. Regelmatig worden er bepaalde thema's verbonden aan een wandeling

Deelname en informatie
Reserveren is niet nodig; u kunt betalen bij de gids en aansluiten bij de groep om 14.00 uur. Komt u met een groter gezelschap (vanaf ca.10 personen) dan adviseren wij u vooraf aan te melden bij VVV Brabantse Wal. Deelnamekosten voor volwassenen bedragen € 5,00 en kinderen t/m 12 jaar betalen € 2,00. (bedragen excl. bezoek Het Markiezenhof). De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Voor de data van de themawandelingen kunt u de website van de VVV raadplegen www.vvvbrabantsewal.nl of bellen met VVV Brabantse Wal, t. 0164 - 277 482.