The Buddy Holly Story in De Maagd - 10 Mei

Zo jong als Buddy Holly was, zorgde hij voor een nieuwe sound, met hits als That’ll be the day, Peggy Sue, Oh Boy en Because I love you. The Buddy Holly Story is een ode aan de rock ’n roll legende die op 22-jarige leeftijd in een vliegtuigcrash aan zijn einde kwam. Op vrijdag 10 mei komt de musicalshow met Tim Akkerman als Buddy naar De Maagd in Bergen op Zoom. Er zijn nog plaatsen vrij. Meer info op www.demaagd.nl.

The Buddy Holly Story is veel meer dan een musical. Het is een show zoals Buddy Holly die destijds ook gegeven moet hebben. Het veel te korte, maar fantastische leven van de sympathieke, jonge artiest wordt vol energie en rock ’n roll in beeld gebracht. Alle bekende songs, maar ook minder bekende komen voorbij. De musical bevat de karakteristieke bril, een swingende live band, een fascinerend tijdsbeeld, maar bovenal de muziek waarop je wel moet dansen of je nu wilt of niet. De voorstelling is een Nederlandse versie van de musical die 12 jaar lang op West End in Londen speelde.

Tim Akkerman
Tim Akkerman kruipt in de huid van Buddy Holly. Als singer-songwriter en muzikant was Tim 10 jaar lang frontman van Di-rect, die hij op 19-jarige leeftijd samen met drie anderen vormde. De band behaalde een aantal top-10 hits in Nederland en enkele hitparadenoteringen in het buitenland. Op 8 januari 2004 speelde Akkerman samen met de TCB Band, de originele band van Elvis Presley, tijdens de Elvis Second To None Party. In 1999 begon Akkerman zijn solocarrière. In november 2011 kwam zijn eerste single en debuutalbum ANNO uit.

 

Alexandra Alphenaar, Frans van Deursen
De cast van The Buddy Holly Story bestaat verder uit o.a. Alexandra Alphenaar en Frans van Deursen. Alexandra Alphenaar speelde o.a. in Lieve Lust, Onderweg naar Morgen, Goede tijden, slechte tijden en de musicals Turks Fruit, Route 66 en The Sound of Music. In The Buddy Holly Story speelt ze de rollen van Jingle Girl en Rose Maddox. Frans van Deursen is bekend van o.a. In de Vlaamsche Pot, Baantjer en Voetbalvrouwen en zijn grote rollen in Miss Saigon, Aida, De Scheepsjongens van de Bontekoe en Ciske de Rat. In The Buddy Holly Story vertolkt hij Hipockets Duncan en The Big Bopper.

Pionier
Buddy Holly was een pionier van de rock ’n roll, maar begon met het maken van countrymuziek. Na het zien van een optreden van Elvis Presley besloot hij rock ’n roll te gaan spelen. In 1957 nam Buddy Holly in de studio van Norman Petty een tweede versie op van het nummer That’ll be the day dat hij eerder al opnam voor Decca. Dit was zijn doorbraak. Successen als Oh Boy en Peggy Sue volgden snel.
Buddy Holly stierf tijdens een vliegtuigongeluk op 3 februari 1959. Deze dag staat sinds 1971 bekend als “The day the Music died” in het nummer American Pie van Don McLean. Buddy Holly legde de basis voor vele artiesten na hem, zoals The Beatles, The Rolling Stones en Bob Dylan.

Op zijn sterfdag ging The Buddy Holly Story in Tilburg in première.

Meer info over de voorstelling en de kaartverkoop op www.demaagd.nl