VVV biedt Bevrijdingsroute gratis aan

Op 5 mei 1945 is Nederland helemaal bevrijd. Zelfs na 68 jaar laten we deze dag niet zomaar voorbij gaan. Ook VVV Brabantse Wal schenkt extra aandacht aan de Bevrijding door op 4 en 5 mei een bijzondere fietsroute gratis te verstrekken; de Bevrijdingsroute.

De indrukwekkende route voert u langs oorlogs- en verzetsmonumenten waar vele herinneringen liggen. Aan de hand van het fietsknooppuntensysteem passeert u verschillende markante locaties in de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht, die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. U krijgt achtergrondinformatie over o.a. monumenten, straten en wijken die van grote betekenis zijn geweest in deze periode. U fietst over de Brabantse Wal met mooie uitzichtpunten.

Verkrijgbaar

De route is 4 en 5 mei gratis verkrijgbaar (zolang de voorraad strekt) bij VVV Brabantse Wal, Kortemeestraat 19 in Bergen op Zoom en de VVV agentschappen in Steenbergen en Hoogerheide. VVV Brabantse Wal is 4 mei geopend van 10 tot 17 uur en 5 mei (Koopzondag) van 12 tot 16 uur. Na 5 mei kost de Bevrijdingsroute € 2,50.