Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland

informatieve regiobijeenkomst.

Woensdagavond 29 mei 2013  organiseert de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland, regio Brabant/ Zeeland, in het Lievensberg ziekenhuis te Bergen op Zoom een informatieve regiobijeenkomst voor sarcoïdosepatiënten, hun partners en of geïnteresseerden.

 

Sarcoïdose is een auto-immuunziekte waarbij overmatige werking van het afweersysteem zorgt voor ontstekingsreacties. Deze zorgen voor opeenhopingen van afweercellen. Die opeenhopingen (granulomen) kunnen in heel het lichaam voorkomen. Meestal zijn de longen, lymfeklieren en huid aangetast, net als de ogen en gewrichten. Minder vaak komt aantasting van het hart en de zenuwen voor.

Over de oorzaak van sarcoïdose is weinig bekend. Wel is zeker dat besmetting geen rol speelt. In sommige families komt sarcoïdose vaker voor, maar ook over de erfelijke factoren is weinig bekend.

 

Het is een relatief onbekende ziekte, met een complex ziektebeeld. Alhoewel veel patiënten genezen zonder enige klachten of zonder enige behandeling, is er een aantal patiënten waarvoor het verloop chronisch en grillig kan zijn.

 

De Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland organiseert op 29 mei van 19.00 tot 21.00 uur in het Lievensberg ziekenhuis te Bergen op Zoom een informatieve regiobijeenkomst voor sarcoïdosepatiënten en hun deelgenoten. Op deze avond zal Drs. Lieke Kamphuis van Erasmus Medisch Centrum ons informeren over een update over de nieuwste scans en wat doet vitamine D met de ziekte sarcoidose.

 

Aanmelding vóór 20 mei a.s. Dat kan per telefoon: 0165 330781 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. uw naam, adres, het aantal personen en uw telefoonnummer. U kunt ook altijd kijken op: www.sarcoidose.nl