A Brand (be) viert 10-jarig bestaan met één uur durende mash-up

De Belgische band A Brand bestaat dit jaar tien jaar en dat vieren ze met een speciaal project. Tien jaar aan liedjes worden vertaald naar een één uur durende song, waar alle bekende en onbekende hits voorbij komen. Zaterdag 8 december is het bijzondere optreden, wat de titel ‘Grammar’ heeft meegekregen, te zien in Gebouw-T.

Normaal gaat de 5-koppige band gekleed in witte pakken, maar speciaal voor de gelegenheid hebben ze hun pakken omgeruild voor witte motorpakken. Dankzij hun singles ‘Warrior Soul’ en ‘Maze’ kwam A Brand in 2003 in de spotlights te staan. De echte bekendheid kwam met het nummer ‘Hammerhead’ in 2006. Inmiddels heeft de band vier albums uitgebracht, waarvan ‘Future You’ de laatste was.

Tijdens ‘Grammar’ komen alle hits van die vier albums voorbij. De zorgvuldig geselecteerde nummers vormen een mash-up waarin ze over en door elkaar gespeeld worden, in extended versions of in compleet andere versies.

Bed Rugs verzorgt het voorprogramma. Deze band komt ook uit België, Antwerpen om precies te zijn. De band vult het gat tussen The Beatles en de grunge, oftewel bloedeerlijke popsongs met wat subtiele psychedelica afgekruid gitaargeweld. In het voorjaar van 2012 is hun eerste album ‘8th Cloud’ uitgebracht.

Tickets voor de show van A Brand en Bed Rugs kosten €10,00 in de voorverkoop. Tickets zijn onder andere verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl, De Waterput (Bosstraat 36, Bergen op Zoom) en VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom).