Singer-songwriter Blaudzun in Gebouw-T

Met het release van zijn album ‘Heavy Flowers’ in Amerika staat Blaudzun op het punt de wereld te veroveren. Maar voor het zover is doet hij nog een tour door Nederland, die inmiddels bijna helemaal uitverkocht is. Op vrijdag 30 november doet de eigenzinnige singer-songwriter Gebouw-T in Bergen op Zoom aan.

Blaudzun (echte naam Johannes Sigmond) is een enorme wielrennerfan. Dat is ook waar zijn naam vandaan komt, Blaudzun is de naam van een vrij onbekende Deense wielrenner die nog met Joop Zoetemelk koerste. In 2007 bracht Blaudzun een eerste EP in eigen beheer uit. Deze werd al snel opgepikt door platenmaatschappijen waarna in 2008 zijn eerste titelloze album verschijnt.

In 2012 verschijnt alweer zijn derde album ‘Heavy Flowers’.Zijn meest dynamische langspeler tot nu toe, waarop hij zijn karakteristieke zang en meeslepende melodieën combineert met een voorliefde voor folk en artrock. Het album komt in de eerste week binnen op nummer 4 in de Album Top 100. Singles van het album zijn onder andere ‘Elephants’ en ‘Flame On My Head’.

Tickets voor dit concert kosten €16,50 en zijn onder andere verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl, De Waterput (Bosstraat 36, Bergen op Zoom) en VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom).