Jazzcollectief New Cool Collective in Gebouw-T

New Cool Collective was als pionier in de Nederlandse jazz lang een vreemde eend in de bijt. Jazzpuristen vonden hun ‘soul jazz latin flavours nineties vibe’ dikwijls te hard en te snel. Maar inmiddels speelt New Cool Collective al 18 jaar clubs en festivals plat. Vrijdag 16 november staat het jazzcollectief in Gebouw-T.

Gelijk aan het 18-jarig bestaan van de band komt het album ‘Eighteen’ uit. Geen jubileumplaat, want na achttien jaar zijn de mannen nog steeds gedreven om nieuwe dingen uit te proberen. Na de laatste Big Band plaat ‘Pachinko’, werd het weer tijd voor een album met de achtkoppige formatie. In zekere zin gaat ‘Eighteen’ verder waar het album ‘Out of Office’ uit 2008 is gestopt. Een album met meer ruimte en lichtheid dan ‘Pachinko’, maar met een schat aan ervaringen rijker. Met uiteenlopende invloeden van surf, rock steady, electro tot aan Afro-Cubaans en zelfs dub, is ‘Eighteen’ muzikaal gezien een brede plaat geworden.

In hun achttienjarig bestaan won New Cool Collective een Edison, de Heineken Crossover Award en de Gouden Notenkraker. De band tourde door Engeland, Duitsland, Benelux, Afrika, Canada, Rusland en Japan. New Cool Collective speelde niet alleen in de hipste jazzclubs, maar ook op festivals als Roskilde, Sziget, Pinkpop en Lowlands waren ze terug te vinden.

Tickets voor New Cool Collective kosten €14,00 in de voorverkoop en zijn onder andere verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl, De Waterput (Bosstraat 36, Bergen op Zoom) en VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom).